Ventilationsgaller

Får du ofta imma på fönstret? Behöver du öppna ett fönster och vädra för att få ett acceptabelt inomhusklimat? Då är det nog läge att se över ventilationen i ditt hem. Kanske har du tilläggsisolerat, eller byggt om? I sådana fall kan detta ha förändrat det självdrag som huset en gång byggts med. Lösningen är då att sätta in några extra tilluftsventiler för att förbättra luftflödet. Placera gärna dessa ovanför ett fönster. Hos Byggmax finns flera snygga ventilationsgaller för inomhusbruk så att du kan välja ett ventilgaller som passar in i rummet. Vi har även ett flertal ytterväggsgaller att välja mellan så att du kan få till en lika estetiskt tilltalande utsida.

Kort om ventilation

Det finns i huvudsak tre typer av ventilation. Självdrag är vanligast i äldre hus. Här rör sig luften utan någon mekanisk hjälp via ventilation i skorstenen och ytterväggar och ibland via fönster och ytterdörrar. Den andra formen är ventilation via mekanisk frånluft. Denna form av ventilation dök upp på 1980-talet och innebär att luft dras ut via en fläkt på taket. Den tredje och modernaste formen är mekanisk tilluft/frånluft. Denna ventilation sker med hjälp av värmeväxlare. Oavsett vilket av dessa system du har kan du ändå få problem med inomhusluften. Den enkla lösningen är då att sätta in nya tilluftventiler. Här hos Byggmax kan du hitta allt du behöver samt snygga ventilationsgaller att täcka ventilationsöppningen med.

Täck över ventilationsöppningarna med ventilationsgaller

Att sätta in en ny tilluftsventil i yttervägg är ett förhållandevis enkelt projekt för hemmafixaren. Du hittar allt du behöver här på Byggmax. Från verktyg, till rör och ventilgaller.

Köp ventilationsgaller hos Byggmax

Välkommen att kolla in vårt sortiment av ventilationsgaller som du kan köpa bekvämt från Byggmax. Kom in till din närmaste Byggmax-butik eller kolla här online för att se vilket ventilationsgaller som vi kan erbjuda.

filter-white Filtrera

27 träffar

Sortera på
Habo
Finns i flera varianter
Från 43  kr
Habo
Finns i flera modeller
Från 51  kr
Finns i flera storlekar
Från 119  kr
Fresh
Svart
69 95  kr
Fresh
69 95  kr
Habo
Finns i flera modeller
Från 27  kr
Habo
Elzink
44  kr
79 95  kr
Habo
Elzink
50  kr
Fresh
Röd
69 95  kr
Finns i flera längder
Från 39 95  kr
Habo
Finns i flera varianter
Från 73  kr
Malmbergs
Vit, 100mm
78  kr
Malmbergs
Vit, 100mm
68  kr
Habo
Finns i flera modeller
Från 179  kr
Fresh
Grå
69 95  kr
Fresh
119  kr
NGL
Rostfritt stål, till blandare
545  kr
Habo
Vit
83  kr
Fresh
Vit
69 95  kr
Habo
59 95  kr
Habo
Finns i flera modeller
Från 143  kr
Fresh
Grå, Aluminium
139  kr
Habo
Vit
81  kr
Habo
Vit
90  kr
Habo
Finns i flera modeller
Från 253  kr