Fönster

Fönstren är bland de viktigaste du har i ett hus. Är det dags att byta ut dem eller behöver de renoveras? Oavsett vilket har vi allt du behöver! Fråga oss om råd om du är osäker på något.

Fönstren är en av husets viktigaste delar

Fönsterdesignen sticker, rent estetiskt, ofta ut från en vägg oavsett om den är i trä eller betong. Fönstren är även din kontakt mot omvärlden när du befinner dig inomhus och de spelar en stor roll för husets värmeisolerande förmåga. Fönster är viktigt helt enkelt. Om du vill få ner husets uppvärmningskostnader brukar det snabbt betala sig genom att installera 3 glasfönster - särskilt om fönstren du har idag är av dålig kvalitet. Har du äldre träfönster är virket ofta bra men du kan behöva lägga ner en hel del tid på att pyssla om det. Vi har fönstertvätt samt handverktyg och redskap som du kan tänkas behöva. Hos oss hittar du även många olika typer av nyproducerade fönster som du enkelt monterar.

Fönsterhantverk är roligt och tacksamt

Ett fönsterbyte är ofta ett ganska stort projekt som skulle kosta väldigt mycket pengar om du anlitade en snickare och en glasfirma. Vi gör det lätt för dig att byta ut dina gamla fönster på egen hand och spara mycket pengar på kuppen. Välj mellan t.ex. PVC fönster och fönster i trä med eller utan aluminiumbeklädnad. Tänk på vad du tycker är snyggt och på hur värmeisolerande fönstren behöver vara. Gamla fönsterramar och spröjs kan du behöva olja in, måla och kitta om, om du vill att de ska hålla länge. Hos oss hittar du fönsterkitt och allt annat du behöver för fönstervård.

Snygga fönster som passar just ditt hus

Vi på Byggmax kan även hjälpa dig med material till detaljer och lite mer avancerade fönsterinsatser som fönster i hörn, fönsterbleck, fönsterbräda och fönsterlist. Tänk på hur dina nya fönster kommer att se ut från både in- och utsidan. Om du satsar på djupare fönsterbrädor i en snygg stil får du extra förvaringsytor på köpet. Om du vill vänta några år med att byta ut fönstren, trots att de börjar sjunga på sista versen, rekommenderar vi, att du åtminstone målar om dem så slipper du få in röta i träet.

Montera fönster - Vi guidar dig

Innan du köper fönster är det en bra idé att bekanta sig med vad U-värde är och vilka för- och nackdelar trä-, PVC- och aluminiumfönster har. I vår omfattande guide montera fönster får du lära dig det viktigaste för att kunna göra ett lyckat val av fönster samt hur du monterar dem!

Köp fönster hos Byggmax

Välkommen att kolla in vårt sortiment av fönster som du kan köpa bekvämt från Byggmax. Kom in till din närmaste Byggmax-butik eller kolla här online för att se vilket fönster som vi kan erbjuda.

Täta eller byta fönster och dörrar | ByggmaxTäta eller byta fönster och dörrar | Byggmax
Renovera fönster | ByggmaxRenovera fönster | Byggmax
Välj rätt mått på dörren | ByggmaxVälj rätt mått på dörren | Byggmax
Energieffektiva dörrar | ByggmaxEnergieffektiva dörrar | Byggmax