Tapetbård

Är du ute efter en förändring men kanske inte känner för färg eller tapeter i hela rummet, då kan en tapetbård vara det du är ute efter. Med en tapetbård kan du på ett enkelt sätt skapa en helt ny känsla i rummet. Tapetbårder finns i många olika mönster och färger, vad du väljer är enbart en fråga om personligt tycke och smak.

Var ska du placera tapetbården?

En tapetbård har ofta ett rent estetiskt syfte men den kan även hjälpa till att täcka till exempel dåligt målade kanter. Bården kan i princip sättas upp var som helst på väggen och egentligen är det bara fantasin som kan stoppa dig. Vanligast är dock att man placerar en bård uppe vid taklisten eller nere vid golvlisten, alternativt mitt på väggen för att rama in ett fönster, en spegel eller en dörr. En tapetbård kan även användas för att ”dela upp” en vägg i två delar.

Montera en tapetbård

En tapetbård sätts upp med tapetlim eller direkt på väggen om den har en redan förklistrad yta. När du monterar upp en tapetbård rekommenderar vi att du har dessa verktyg och tillbehör till hands; pensel/roller, tumstock, blyertspenna, svamp, kniv och vattenpass. Ett vattenpass är viktigt för att se till att bården hamnar rakt och precis som med andra tapeter så är det även viktigt att mönsterpassa sin tapetbård vid uppsättning.

filter-white Filtrera

11 träffar

Sortera på