Råspont

Råspont är brädor som är spontade längs med hela brädan, när du sedan sammanfogar flera brädor kommer du få en tät och jämn yta. Letar du efter råspont till dina hemmaprojekt? Kanske behöver du en råspontlucka till takläggningen eller råspont till en panel i hallen. Oavsett hittar du dina produkter hos oss.

Råspontluckor för enkel takläggning

Om du ska renovera hemma är råspont en bra och hållbar produkt som dessutom är mer trendig än någonsin. Hos oss på Byggmax hittar många typer av virke, till exempel råspontluckor i gran. Luckorna snabbar på arbetet vid takläggning jämfört med vanliga råspontbrädor. Råspontsluckorna är bra till undertak eftersom de skapar ett både täckande och stabiliserande ytskikt. Självklart hittar du också vanliga spontade brädor i vårt sortiment som inte är sammanfogade till luckor. Dessa kan du använda till en vägg om du vill uppnå en rustik känsla inomhus. Råsponten som du köper är obehandlad, vilket betyder att du har stor möjlighet att först olja in den och sedan färgsätta den efter dina önskemål.

Råspont är naturligt och hållbart

Råspont är ett naturligt material som håller länge om det behandlas på rätt sätt. Olja alltid in dina brädor ordentligt om de ska användas för ett projekt utomhus. Med lite fantasi och kreativitet kan råsponten också användas till att bygga exempelvis en sänggavel eller en fondvägg. Gran är ett material som passar väl in i den skandinaviska inredningsstilen och som gör rummet ombonat. Om du exempelvis ska bygga en panel av råspontbrädor är det bra att ha någon typ av skivmaterial att spika upp brädorna på. Se till att ha bra verktyg som såg och hammare hemma, du hittar alla produkter som du behöver för ditt projekt här hos oss.

Lägga råspont

Behöver du hjälp med att lägga råspont? I vår guide lägga råspont får du hjälp med förberedelser, att välja rätt spik, svar på hur du monterar råsponten och hanterar skarvarna. Du får även råd gällande underhållning av din råspont.

Köp råspont hos Byggmax

När du köper råspont hos Byggmax kan du vara säker på att du får en bra vara till ett bra pris. Vi hjälper dig nå din byggdröm.

filter-white Filtrera

4 träffar

Sortera på
Virkesåtgång: ca 9,09 lpm/m2. Vanligtvis används varmförzinkad trådspik, dim. 75 x 3,4mm.
Från 15 75  kr /m
Virkesåtgång: ca 11,4 lpm/m2. Vanligtvis används varmförzinkad trådspik, dim. 75 x 3,4mm.
Från 9 95  kr /m
Gran, 540x3600mm
329  kr
Från 11 95  kr /m