Kungsgran

Kungsgran är en riktigt klassiker i de svenska hemmen under julen. Den skogsgröna täta kungsgranen påminner om de vackra granarna i Disneys värld och vad kan vara mer julstämning än det? Kärt barn har många namn - Disneygran, Kungsgran eller Nordmannsgran är alla namn på detta älskade träd även om kungsgran är det mest vedertagna. En äkta kungsgran är en tät gran med barr på 2-4 cm som ger den perfekta tätheten. Varför granen kallas just kungsgran kommer från Sveriges lantbruksuniversitets fina tradition att varje år skänka ett antal granar till Kungliga slottet i Stockholm.

Kungsgran för allergiker

En kungsgran doftar inte så mycket och kan för vissa allergiker vara ett fungerande alternativ. Det bästa är att testa sig fram och känna efter hur det känns. Att en kungsgran inte doftar särskilt mycket är självklart ingen garanti men det sägs att kungsgranen ska vara ett bättre alternativ. För den doftkänslige som inte vill ha en plastgran är det absolut att rekommendera.

Är kungsgran giftigt för katter och hundar?

julen är en högtid för familjen och det gäller förstås alla våra familjemedlemmar. Att försäkra sig om att man inte tar in något i hemmet som kan vara giftigt är viktigt och många djurägare funderar på om det kan vara giftigt med gran för katter och hundar. En kungsgran är inte giftig för hundar och katter så du behöver inte oroa dig om din katt eller hund tuggar i sig lite barr. Barr kan dock irritera magen så du kan få vara beredd på uppstötningar. Har du djur eller små barn hemma ska du inte göda granens vatten ifall någon skulle få för sig att smaka på vattnet i julgransfoten. En gran som däremot är giftig för katter och hundar är idegranen så den bör du inte ta in i ditt hem.

 

Håll din julgran fin hela julen

Vill du veta hur du håller din julgran fin hela långa julen så kan du läsa alla våra bästa tips på skötsel av kungsgran. Våra Kungsgranar drivs upp från fina plantor och håller mycket god kvalitet redan från början så du kommer ha ett fint exemplar att jobba med. Om du placerar granen rätt i förhållande till olika värmekällor, låter granen vänja sig vid ny temperatur samt vattnar rätt så kommer du ha en gran som håller sig ståtlig och fin hela julen.

Köp kungsgran billigt på Byggmax

Bästa pris på kungsgran hittar du förstås på Byggmax. Du plockar smidigt upp en julgran utanför en av våra butiker.

Läs mer
Filtrera

2 träffar

Sortera på
Abes Nordmannia, 175-220cm
Från 199  kr