Grillkol & briketter

Grillkol och briketter är en populär typ av bränsle som används för att grilla mat utomhus. Det är gjort av träkol eller kolbriketter som har bränts i en syrefattig miljö för att ta bort fukt. Detta resulterar i en hög koncentration av kol som ger en hög värme och en karakteristisk smak till maten. För att använda grillkol, behöver du en grill som är utformad för att använda kol. Grillkol är vanligtvis lätt att tända med hjälp av tändvätska eller grilltändare. När kolet har brunnit ner och blivit glödande, är det redo att användas för att grilla maten.

Olika typer av grillkol och kolbriketter

Grillkol finns i olika former och storlekar, och det är viktigt att välja rätt typ av kol beroende på vilken typ av grillning du vill utföra. Hårdträskol, som till exempel ek, mesquite och hickory, ger en kraftig smak och är lämpligt för grillning av kött och grönsaker. Kolbriketter är gjorda av pressat träkol och binder ihop bättre än hårdträskol, vilket gör dem lämpliga för längre grillningstider och rökning.

Köp grillkol hos Byggmax

Välkommen att kolla in vårt sortiment av grillkol som du kan köpa bekvämt från Byggmax. Kom in till din närmaste Byggmax-butik eller kolla här online för att se vilken kolbriketter som vi kan erbjuda.

filter-white Filtrera

1 träff

Sortera på
69 95  kr