Brandstege

Brandstegen kan vara en avgörande faktor om du behöver ta dig ut ur huset i en nödsituation. Om du har flera våningar på ditt hus kan det vara klokt att ha en brandstege nära till hands för att kunna ta dig ut ur huset om den vanliga vägen inomhus är blockerad.

Brandstegen ska vara lättillgänglig

I vårt sortiment finns olika typer av brandstegar, vi har stegar som går att fästa på husets fasad men även utfällbara brandstegar som du hakar fast och fäller ut. Permanent monterade brandstegar installeras utanpå huset och går enkelt att nå från insidan av huset. Portabla brandstegar kan flyttas och kan uppfattas lite mer gungiga men de är mins lika säkra. Välj den typ av brandstege som passar ditt hus och familjen bäst.

Testa din brandstege

Det må vara viktigt att ha en säker flyktväg vid nödsituationer men det är minst lika viktigt att se till att stegen fungerar som den ska. Ett tips är att regelbundet testa brandstegen för att se så den inte behöver underhåll. Det är även klokt att ha provat att klättra ner för stegen för att känna en trygghet om det någon gång blir på riktigt. Se även till att brandstegen är lättillgänglig och inte blockeras av några föremål.

Köp brandstege hos Byggmax

Välkommen att kolla in vårt sortiment av brandstegar som du kan köpa bekvämt från Byggmax. Kom in till din närmaste Byggmax-butik eller kolla här online för att se vilken stege för nödsituationer som vi kan erbjuda.

filter-white Filtrera

3 träffar

Sortera på
NexaFireSafety
4m
734  kr
Housegard
30 cm bredd
791  kr