MDF-skivor

MDF - Medium Density Fibreboard – är en populär typ av spånskiva som är perfekt för tillverkning av möbler och inredning. Skivan är lätt att arbeta med och ger fina snittytor. Eftersom MDF-skivan har två släta sidor är den utmärkt att lacka och måla på.

MDF-skivor passar inte utomhus

Till skillnad från träfiberskivor, som har en ojämn yta, är båda sidor på MDF-skivor släta. MDF passar utmärkt när du vill skära ut dekorationer eller profiler direkt i skivans yta. MDF-skivor passar särskilt bra till inredningssnickerier och till möbler då den kan fräsas, svarvas och i övrigt bearbetas som massivt trä. MDF-skivor kan suga till sig fukt och ska inte användas utomhus eller som bänkskivor i kök eller i badrum. Men det finns både fukttåliga och vattenfasta MDF-skivor.

Använd rätt verktyg och bär ansiktsmask

MDF-skivor kan bearbetas med vanliga handverktyg och maskiner. Men de är tunga att hantera och hårda och sliter på verktyg. Sågtänder och eggar blir snabbt slöa. Eftersom MDF-skivor är gjorda av träfiber, som avger ett fint damm, är det viktigt att du använder andningsmask.

Köp mdf skiva hos Byggmax

Välkommen att kolla in vårt sortiment av mdf-skivor som du kan köpa bekvämt från Byggmax. Kom in till din närmaste Byggmax-butik eller kolla här online för att se vilken mdf-skiva som vi kan erbjuda.

Filtrera

5 träffar

Sortera på
Finns i flera storlekar
Från 119  kr
359  kr
Finns i flera storlekar
629  kr
269  kr
Finns i flera storlekar
Från 79  kr