Robotgräsklippare

Robotgräsklipparen har blivit en kär hjälpreda till trädgården i många hem och vi förstår varför. Det är en modern, tystlåten och ett miljövänligare alternativ än andra gräsklippare. En robotklippare är ett bekvämt alternativ för den som vill ha mer fritid men samtidigt ha en välskött gräsmatta.

Hur fungerar en robotgräsklippare?

För den som vill lägga så lite tid som möjligt på att klippa gräset är en robotgräsklippare med tillhörande garage ett smart val. En robotklippare är en automatisk gräsklippare som mer eller mindre sköter sig själv när den är installerad och klar. Genom att ställa in ett klippschema bestämmer du var och hur ofta robotgräsklipparen ska klippa gräset.

Välj rätt robotgräsklippare

Hos oss på Byggmax kan du köpa robotgräsklippare för alla gräsmattor vare sig yta och behov av funktionalitet. Det första du ska göra är att ta reda på din gräsmattas storlek, det är avgörande för vilken modell du ska köpa då varje robotgräsklippare är anpassad för olika areor. I vårt sortiment finns robotgräsklippare som klarar allt från 600 till 1000 kvm och uppåt. Tänk även på att en mer komplex gräsmatta med stigningar eller hinder behöver en robotgräsklippare som klarar jobbet. Medan en liten robotgräsklippare passar bättre till en mindre plan gräsmatta. Till sist, fundera på vilka funktioner du önskar ska finnas i din robotklippare, valet blir till sist utifrån dina behov.

Installation av robotgräsklippare

När du valt ut en robotgräsklippare som passar din gräsmatta är det dags för installation. Det är fullt möjligt att göra detta själv men det finns några saker som kan vara bra att tänka på. Börja med att planera installationen för att säkerställa en korrekt kabeldragning, skissa gärna upp din trädgård för hur du ska dra kabeln, detta för att robotklipparen ska kunna klippa obehindrat över hela arean. Laddstationen bör placeras på en central punkt då det är den som styr laddningen och skickar signaler för att styra robotklipparen. I nästa steg ska du dra begränsningskabeln vilken markerar klippområdet, denna kabel kan grävas ner eller fästas i marken och kommer efter några veckor att växa ned i gräsmattan. Buskar och annat som du önskar att robotklipparen inte ska nå bör rundas av slingan. En guidekabel ska sedan monteras vilken hjälper robotgräsklipparen att hitta tillbaka till laddstationen. Avsluta med att programmera robotklipparen och koppla in laddstationen till ett eluttag. Efter installation kan det vara bra att hålla ett öga på hur robotklipparen agerar om det är några inställningar som behöver korrigeras.

Köp robotgräsklippare hos Byggmax

Välkommen att kolla in vårt sortiment av robotgräsklippare som du kan köpa bekvämt från Byggmax. Se till exempel årets robotgräsklippare Robomow rk1000. Kom in till din närmaste Byggmax-butik eller kolla här online för att se vilken gräsklipparrobot som vi kan erbjuda.

Filtrera

28 träffar

Sortera på
EcoFlow
35 999  kr
Yardforce
5 399  kr 6 299  kr
Yardforce
5 299  kr
Yardforce
7 299  kr
Greenworks
12 990  kr
Greenworks
9 995  kr
Robomow
Klippbredd 21cm
20 159  kr
Bosch Power Tools
Finns med olika antal
Från 68 95  kr
Bosch Power Tools
14 589  kr
Bosch Power Tools
1 769  kr
Yardforce
5 999  kr
Bosch Power Tools
11 729  kr
Robomow
Klippbredd 18cm
8 035  kr
Bosch Power Tools
8 759  kr
Yardforce
6 999  kr
Bosch Power Tools
10 629  kr
AL-KO
11 495  kr
Greenworks
6 798  kr
Robomow
Klippbredd 18cm
10 199  kr
Greenworks
7 798  kr
Bosch Power Tools
98 95  kr
Bosch Power Tools
11 495  kr
AL-KO
7 889  kr