Gödsel & naturgödsel

Hjälp dina växter att få i sig näring och växa sig starka med gödsel. För både hobbyodlaren och trädgårdsmästaren är det viktigt att använda gödsel emellanåt för att dina växter ska må bra. På Byggmax har vi flera olika sorts gödsel både på pall och i säck.

Varför behövs gödsel till dina växter?

Precis som oss människor så behöver växter näring för att växa och må bra. I takt med att växterna växer eller grödorna skördas försvinner näringen. Därför kan vi behöva hjälpa till och fylla på skafferiet. Detta är vad gödsel är till för. Gödsel innehåller nämligen näringsämnena kväve (N), fosfor (P) och kalium (K) som växter behöver för att frodas. I mindre mängder kan de även behöva andra näringsämnen såsom järn och zink. Olika sorters växter behöver mer eller mindre av näringsämnena, en del kan exempelvis behöva mer av kväve och mindre av fosfor och tvärtom. Därför finns det flera sorters gödsel anpassade utefter olika växters behov av de olika näringsämnena.

Olika sorters gödsel

Gödsel innehåller som sagt olika mängd näring för att passa olika typer av växter. Därför kan det vara bra att känna till några sorter av gödsel och vilket användningsområde de har. På Byggmax har vi flera populära gödselsorter, bland annat olika naturgödsel. Naturgödsel är en organisk gödsel och ett gemensamt namn för gödsel som innehåller näring från växter och djur. Det är en långtidsverkande gödsel som innehåller mullämnen, vilket förbättrar jordens struktur och gynnar mikrolivet. Exempel på olika naturgödsel är kogödsel, benmjöl och hönsgödsel. Kogödsel är bra som grundgödsel i trädgårdslandet, rabatterna och vid plantering. För fleråriga växter däremot såsom lökar och bärbuskar är benmjöl en utmärkt gödsel. Benmjöl är nämligen rikt på fosfor som gynnar blombildning, fruktsättning och rotbildning. Hönsgödsel är en allsidig och kväverik gödsel. Den passar för ätbara grönsaker, exempelvis kål, pumpa och squash men även buskar, träd och gräsmattan. Till gräsmattan kan du också använda specialanpassade gräsmattegödsel. Allt detta och mycket mer hittar du i vårt sortiment på Byggmax.

Vilken tid är bäst att gödsla?

När våren är i antågande är det dags att börja med gödsel. Till en början bör du gödsla upp jorden med en näringsrik gödsel där kogödsel är ett strålande alternativ. Under säsongen behöver du sedan stödgödsla och då utifrån vad det är du odlar och växternas behov. Under vintern är fleråriga växter i vila och kan inte ta upp näring. Därför finns ingen poäng med att gödsla under höst och vinter. Kom ihåg att det är bättre att gödsla lite men ofta under säsongen och att det går att kombinera olika sorters gödsel. Vi rekommenderar att du följer doseringsanvisningarna på förpackningen, det är bättre både för växterna och för miljön.

Köp prisvärd gödsel hos Byggmax

Genom att använda gödsel kan du få planteringar och odlingar som du kommer kunna njuta av en lång tid framöver. Vi på ett Byggmax erbjuder ett brett sortiment av prisvärd gödsel till hela din trädgård. Vill du ha tips och råd kring gödsel är du välkommen att kontakta oss. Vi vill hjälpa dig att lyckas med din plantering. Givetvis har vi också jord, fröer och trädgårdsredskap till ditt projekt. Gör din beställning av gödsel på hemsidan eller kom in till en av våra Byggmax-butiker.

Filtrera

18 träffar

Sortera på
Weibulls
100  kr
Lantmännen Lantbruk
80  kr
Hammenhögs
27 97  kr 39 95  kr
Hasselfors garden
40 liter
55 97  kr 79 95  kr
7,5 KG
100  kr
Weibulls
25  kr
Biolan
199  kr
Lantmännen Lantbruk
80  kr
Substral
Från 74 95  kr
Weibulls
Från 69 95  kr
Weibulls
5  kr
Hasselfors garden
3 495  kr /helpall
Biolan
159  kr
Biolan
169  kr
Substral
59 95  kr
Hammenhögs
4 140  kr /helpall
Weibulls
100  kr
Biolan
259  kr