Trallskruv

När du ska lägga trall är det viktigt att du använder skruv anpassad för ändamålet. Trallskruv finns i utförandet rostfri och ytbehandlad, båda tål väder och vind men ytbehandlad är hårdare än rostfri, vilket gör att den är enklare att jobba med.

Skruva trall går fort och är roligt

Innan du bygger en altan så tänk på några saker. En större konstruktion kommer att skapa större rörelser i trallvirket, så köp en kraftigare skruv vid större byggen. Klimatet påverkar skruven: på västkusten rostar skruvar lätt, välj därför en skruv med bättre rosttålighet om du bygger där. I stadsmiljö ökar risken för korrosion. Om altanen ska vara runt en pool är det mycket viktigt att använda rostfria skruvar, på grund av vätan. En tumregel är att en trallskruv bör vara två gånger längre än materialet som den ska sitta i. Planera att det går åt ungefär 35 skruvar per kvadratmeter trallvirke.

Trallskruv gör jobbet

Viktigt när du fäster trallskruv är att ha en bra och smidig skruvdragare så att det går fort att nå resultat. Vi på Byggmax hjälper dig gärna att hitta rätt skruvdragare. När du fäster trallen använder du distanskilar för att få en luftspalt mellan trallen på ca 5 mm, så att träet har plats att svälla. Om trallen ligger dikt an kan skruven i sämsta fall gå av. När du skruvar får skruvskallen sticka ner max 1 mm i träet. Undvik att skruva ner för långt, hela ovansidan på skruvskallen ska gå att se. När du är klar med själva monteringen behöver du kanske stryka på något på brädorna. Hela sortimentet för målning och ytbehandling hittar du under färg utomhus.

Köp trallskruv hos Byggmax

Välkommen att kolla in vårt sortiment av trallskruv som du kan köpa bekvämt från Byggmax. Kom in till din närmaste Byggmax-butik eller kolla här online för att se vilken trallskruv som vi kan erbjuda.

Filtrera

19 träffar

Sortera på
Från 149  kr
Från 119  kr
Från 119  kr
Heco
229  kr
189  kr
Från 429  kr
Från 99 95  kr
149  kr
239  kr
Heco
359  kr
399  kr
Från 219  kr
259  kr
229  kr
Kärnsund
Rostfri A4, 200St/frp
1 129  kr
Från 249  kr
Kärnsund
Rostfri A4, 200St/frp
1 449  kr
Ytbehandlad, 150st
50  kr
För dold montering i trall, 4,2x60, C4, 200st
100  kr