Ventilation

Oavsett om du funderar på att bygga ett Attefallshus eller om du har en äldre fastighet är ventilation ett mycket viktigt område. Inte minst i vårt klimat där temperaturskillnaden innebär risk för kondens. Du behöver kunna leda ut fukt och dålig lukt från t.ex. kök och badrum och försäkra dig om att husets alla delar har tillräcklig luftgenomströmning. Annars riskerar du att få problem med mögel, puts som släpper från väggen och en instängd och syrefattig inomhusmiljö. Hos oss på Byggmax hittar du hållbara och lättinstallerade ventilationsrör, ventilationsgaller och allt annat du behöver för att på egen hand uppdatera din fastighets ventilation.

Förbättra luftmiljön hemma

Om du inte har riktigt bra blick för det här med hus brukar vi rekommendera att du tar hjälp av en fackman om du misstänker att du har för mycket fukt i huset och otillräcklig ventilation. Själva arbetet med att förbättra ventilationen i ditt fritidshus och andra fastigheter kan du dock utföra själv. Momenten är i regel enkla och det handlar om en investering i tid och material som kan komma att löna sig många gånger om. En bra ventilationsfläkt kan även innebära bättre luft att andas och vistas i. Tänk särskilt på ventilationen i bastu och andra utrymmen som utsätts för mycket fukt och kanske saknar fönster.

Gör något åt ventilationen

Värme, avlopp, vatten och ventilationssystem hör till husets grundfunktioner som bara måste fungera. Ventilation till hus är ett område som många glömmer bort eftersom de problem som kan uppstå smyger sig på, ibland ganska obemärkt. Kanske är det först när du beger dig upp på husets svårtillgängliga kallvind eller när du inspekterar krypgrunden som du upptäcker att problem med ventilationen lett till fuktskador. Ofta är lösningen på problemen ganska enkel. Med en luftavfuktare från Byggmax och effektivare ventilation skapar du såväl värde som livskvalitet. Fundera även på ventilations rengöring - ventilationsrör och galler kan med tiden bli rejält nedsmutsade. Våra lättmonterade ventilationsbeslag hjälper dig mot nedsmutsning genom att skydda huset från bland annat möss.

Installera ventilation - Vi guidar dig

Byggmax finns här för dig som ska installera ventilation och behöver lite guidning längs vägen. Följ vår guide installera ventilation och komplettera din ventilation för att få ett bättre inomhusklimat.

På Byggmax kan vi detta med ventilation

Vill du förbättra luftmiljön hemma med hjälp av en billig lösning som du kan installera på egen hand? Vi på Byggmax har allt inom ventilation och vi hjälper dig gärna att åtgärda och förebygga problem med fukt och dålig luft.

Filtrera

480 träffar

Sortera på
Vit
269  kr
Finns i flera storlekar
Från 239  kr
Flexit
Finns i flera storlekar
Från 279  kr
125x1500mm
189  kr
Finns i flera storlekar
Från 34 95  kr
Woods
1 639  kr
Museband, 1m 10 st
Från 209  kr
Finns i flera storlekar
Från 98 95  kr
Finns i flera storlekar
Från 169  kr
Habo
33 95  kr
Fresh
Från 1 499  kr
Flexit
Finns i flera storlekar
Från 169  kr
Finns i flera storlekar
Från 169  kr
Airmove
749  kr
Flexit
Finns i flera utföranden
Från 159  kr
Fresh
Vit
289  kr
Flexit
Finns i flera storlekar
Från 339  kr
Airmove
1 836  kr 2 295  kr
Woods
2 489  kr
Från 499  kr
Mora
269  kr
Flexit
Finns i flera storlekar
Från 529  kr
TJB
23 95  kr