Plywood

Står du i startgroparna till ett nytt byggprojekt? Då kan plywood vara byggmaterialet för dig. Plywoodskiva är nämligen ett mycket omtyckt byggmaterial för både inom- och utomhusbruk. Vi på Byggmax erbjuder ett brett sortiment av plywood av hög kvalité. Plywood består av tunna fanérskikt som limmats ihop kryssvis. Därför kallas plywood även för kryssfanér. De pressas sedan ihop under högt tryck och i hög värme, vilket resulterar i en mycket tålig och hård skiva. Tillvägagångssättet gör att plywood har en högre hållfasthet än många andra byggskivor. Fanéren i plywood kan vara av olika träslag, vanligtvis björn, gran och furu, och skivorna finns i olika tjocklekar och kvalité.

Många möjligheter med plywoodskiva

Plywoodskivor finns i olika varianter för en mängd olika användningsområden. En tunnare plywoodskiva är till exempel mycket uppskattat att använda till olika möbelprojekt, såsom att bygga hyllor och skåp. Antingen kan du behålla ytan som den är, eller sätta din personliga stil genom att måla skivan i valfri kulör. Formplywood har ett plastimpregnerande pappersskikt som kan användas utomhus till enklare formgjutning, skydd, emballage eller beklädnad i exempelvis lantbruksbyggnader. Till bärande konstruktioner används ofta konstruktionsplywood. Vanligt förekommande är att sätta konstruktionsplywood bakom gipsskivor så att väggen klarar tunga inredningsföremål. En del plywoodskivor har limmats med ett väderbeständigt lim, vilket gör skivan vanlig till båt och takbyggen. Det finns helt enkelt ofta en plywoodskiva som passar till både små och stora byggen.

Köp plywood till bra pris hos Byggmax

En plywoodskiva öppnar upp en värld av byggmöjligheter där bara fantasin sätter gränser. På Byggmax har vi plywood till bra pris i olika storlekar och varianter. Ta en titt här på hemsidan eller i någon utav våra butiker och hitta en passande plywoodskiva för just ditt byggprojekt.

filter-white Filtrera

15 träffar

Sortera på
12x2500x1200mm
399  kr
139  kr
269  kr
15x2500x900mm
Från 459  kr
9x1220x1220
349  kr
Recoma
39 95  kr
189  kr
Recoma
Finns i flera tjocklekar
Från 199  kr
15x1200x600
279  kr
209  kr
249  kr
Recoma
Finns i flera tjocklekar
399  kr
Recoma
Finns i flera tjocklekar
Från 299  kr
Recoma
Finns i flera tjocklekar
510  kr