Badrumsbelysning

Rätt badrumsbelysning kan vara avgörande för helhetskänslan i badrummet. En genomtänkt belysning gör att badrummet får ut sin fulla potential. Fundera över vilken ljussättning du vill ha när du bygger eller renoverar om dit badrum. Ett smart tips är att välja en dimbar allmänbelysning för att kunna justera ljussättningen efter behov. Kanske vill du ha en lugn och dov belysning när du tar ett avkopplande bad men en starkare belysning vid morgonens alla bestyr.

Vad behöver jag tänka på när jag köper badrumsbelysning?

Utöver design och ljussättning så är det viktigt att badrumslampan är utrustad med rätt IP-klass. Belysning som har IP-klassning 44 är godkända för användning i hela badrummet, förutom i dusch och badkar. I badkar och dusch krävs IP67, vattenfria delar i våtutrymmet kräver minst IP21. Var noga med att kolla IP-klassningen innan du köper en ny badrumslampa.

Vad står IP-klassning för?

En IP-klassning talar om hur smuts- och vattentålig en lampa är. Första siffran i IP-klassningen talar om den aktuella siffran för dammskydd (0–6), och den andra talar om vilket vattenskydd lampan har (0–8). Ju högre siffror, desto högre skydd på belysningen.

Badrumsbelysning för spegel

Väggbelysning intill och över badrumsspegeln är ett smart val för dig som vill ha bästa tänkbara belysning vid exempelvis sminkning och rakning. När man placerar badrumsbelysning både på sidorna och över spegeln så undviker man nämligen irriterande skuggor. Man kan även välja att köpa en spegel med redan med inbyggd belysning, då är lösningen redan klar!

Badrumsbelysning till rätt pris hos Byggmax

Hos Byggmax kan du hitta badrumsbelysning för alla smaker. Bland sortimentet hittar du vägglampor, downlights, taklampor, plafonder och mycket mer.

filter-white Filtrera

13 träffar

Sortera på
Malmbergs
Finns i flera utföranden
Från 231  kr
Malmbergs
LED- Bluetooth, 2700-5000K
575  kr
Malmbergs
LED- Bluetooth, 2700-5000K
449  kr
Gustavsberg
Finns i flera längder
Från 1 165  kr
Nordlux
Finns i flera varianter
Från 630 52  kr
Nordlux
Finns i flera utföranden
Från 229  kr
Nordlux
Finns i flera varianter
Från 683 16  kr
Malmbergs
LED- Bluetooth, 2700-5000K
548  kr
Nordlux
Finns i flera utföranden
Från 683 16  kr
Nordlux
Finns i flera färger
Från 504 22  kr
Nordlux
Finns i flera färger
Från 609 48  kr
Nordlux
967 36  kr