Redskap för snöskottning | ByggmaxRedskap för snöskottning | Byggmax

Bekämpa halka och snö

Här kan du läsa om våra bästa tips och redskap för att effektivt bekämpa halka och snö i vinter.

Det kan vara skönt att se över om man har allt som kan behövas för att snabbt och enkelt kunna motverka halka och skotta undan snö. Man vet aldrig hur mycket snö det kommer och när den väl är här brukar efterfrågan på grus, salt och snöredskap vara hög. Det är lika bra att ligga steget före och inhandla det som behövs i god tid.

I vårt sortiment hittar du många olika alternativ för en isig trapp och en smidig snöskottning. Vare sig du behöver hjälpmedel mot halka och is eller en snöslunga till snöröjning så kan du hitta det i vårt sortiment.

Redskap för snöskottning | ByggmaxRedskap för snöskottning | Byggmax
Snöslunga, snöskyffel eller snösläde? | ByggmaxSnöslunga, snöskyffel eller snösläde? | Byggmax

Sand och grus - En hjälp mot is och halka

Vintertid innebär inte bara vacker snö och glittrande is, utan också is och halka. En isig trapp eller gång in till huset kan vara jobbig att ta sig fram på. För att öka säkerheten är det viktigt att vara väl förberedd med salt och grus för att kunna bekämpa halkan runt ditt hem.

Salt används för att smälta is och snö genom att sänka fryspunkten och bör appliceras före förväntad halka. Grus å andra sidan är bra för att ge bättre grepp på isiga ytor genom att öka friktionen.  Detta hjälper till att förhindra att isen binder sig och gör det lättare att avlägsna eventuell snö. Sprid gruset jämnt för att säkerställa önskat grepp och för att undvika att det samlas i högar. Kika in vårt sortiment för att hitta den produkt mot halka som passar bäst till ditt behov och hem.

Snöslunga, snöskyffel eller snösläde?

Det är inte alltid lätt att välja redskap för att på ett smidigt sätt skotta och röja undan snö. För dig som bor i hus och har en stor tomt kan en snöslunga vara en klok investering, med snöslungan kan du effektivt och enkelt få bort snön från väg och garageuppfart. Vi har många olika snöslungor i vårt sortiment, i olika storlekar och kapacitet.

En snösläde är också ett bra alternativ men kräver lite mer kroppsarbete. Med snösläden kan du ta bort en större mängd snö och enkelt dra släden för att transportera snön till önskad plats. En snöskyffel är ett bra komplement även bästa alternativet för dig som bor i lägenhet eller endast har en mindre yta att skotta.

Snöslunga, snöskyffel eller snösläde? | ByggmaxSnöslunga, snöskyffel eller snösläde? | Byggmax

Kom in till ett varmt hem efter snöröjningen

Efter en kylig stund utomhus är det skönt att komma in i värmen. Genom att erbjuda kvalitetsprodukter till förmånliga priser gör vi det möjligt för människor runt om i landet att skapa en varm och inbjudande hemmiljö - utan att behöva kompromissa med plånboken.

Oavsett om du föredrar den rustika charm som vedspisen ger eller den moderna bekvämligheten med pellets, finns det alternativ för alla behov och preferenser. Hos oss hittar du både träbriketter och värmepellets i standardstorlek.

Både ved och pellets räknas som förnyelsebara energikällor och är dessutom smidiga att elda med. Så varför inte unna dig själv den lugnande värmen från ved och pellets när vinterns kyla biter som mest?  Handla enkelt och tryggt både online och i butik.

Snöslunga, snöskyffel eller snösläde? | ByggmaxSnöslunga, snöskyffel eller snösläde? | Byggmax