Fogskum

Fogskum är en ifyllnadsmassa som expanderar. Skummet består av polyuretan som du kan använda till bland annat för att täta värmeläckage mellan olika byggnadsdelar. Det är även praktiskt när du ska montera dörr- och fönsterkarmar. Kom ihåg: fogskum är inte tillräckligt starkt för att det ska kunna bära upp byggnadsdelar i längden. Därför behöver du komplettera skummet med karmskruvar och kilar om du använder det för att till exempel täta en dörr eller ett fönster. Fogskum ska främst användas som isolering.

Fogskum är perfekt för små hål och sprickor

Så snart fogskummet lämnar munstycket expanderar det kraftigt. Det är på både bra och dåligt. Bra för att du kan spruta in det i hålrum. Dåligt för att skummet är så starkt att det kan trycka undan t.ex. en regel. Efter härdningen, som sker när skummet suger till sig fukt från omgivande luft, kan överflödigt skum skäras bort med vass kniv och du kan slipa rent med slippapper.

Köp fogskum på Byggmax

Välkommen att kolla in vårt sortiment av fogskum som du köper enkelt från Byggmax. Kom in till din närmsta Byggmax-butik eller kolla här online för att hitta fogskum som passar dig. Välkommen!

filter-white Filtrera

2 träffar

Sortera på
Midun Basic
Från 38 95  kr
Bostik
Helårsskum, 750 ml
Från 108  kr