Såjord

Behöver du jord för att så dina fröer eller sätta dina sticklingar? Vi har såjord perfekt för detta på Byggmax. En bra såjord kommer ge dina fröer och sticklingar den ultimata starten.

Varför behövs såjord?

Syftet med såjord är att fröerna ska börja gro och sticklingarna föröka sig. Såjord är därför fint siktad och uppblandad med sand för att bli luftigare och mer väldränerad. Detta gör att de späda rötterna kan rota sig och utvecklas på bästa sätt. Rötter från fröer och sticklingar är känsliga, och reagerar också dåligt på för högt näringsinnehåll till en början. Såjord innehåller således mindre näring än blom- och planteringsjord. När det är dags för utplantering av plantorna kan såjorden bytas ut till en annan jord med mer näring. Såjord är däremot perfekt för växter som kräver lågt näringsinnehåll, till exempel kaktus.

Köp såjord till bra pris hos Byggmax

Såjord kommer helt enkelt ge dina fröer och sticklingar bäst förutsättningar för att växa till friska och frodiga växter. Hos oss på Byggmax kan du antingen beställa hem såjord online eller handla det direkt i våra butiker. Välkommen att kolla in vårt sortiment av såjord och börja din planteringsresa nu!

filter-white Filtrera

1 träff

Sortera på
Weibulls
49 95  kr