Fiskbensparkett

Fiskbensparkett, som också kallas stavparkett, är ett trägolv med otroligt många valmöjligheter. Fiskbensparkett har blivit en av våra mest älskade golvtyper. Trots att massiva parkettgolv finns i många mönster är fiskbensparkett ett natuligt val för många svenskar.

Ett slitstarkt golv som håller länge

Fiskbensparkett tillverkas normalt i fyra standardlängder som kan fås i en rad av olika träslag och varierade träsorteringar - vanligtvis av ek. Fiskbensparkett läggs med massiva stavar som gör att golvet kan slipas om många gånger. Ett vällagt golv i fiskbensparkett kan faktiskt hålla i flera hundra år om det underhålls på rätt sätt.

Fiskbensparkett behöver jämnt underlag

Underlaget för fiskbensparkett måste vara absolut jämnt. Fiskbensparkett kan läggas på ett befintligt plankgolv, eller på ett undergolv som byggs upp av till exempel spånskivor. Det kan också läggas direkt på betong. Huvudsaken är att underlaget prepareras så att det blir alldeles jämnt.

I vilka rum passar parkett med fiskbensmönster?

Fiskbenparkett i kök fungerar om de utsätts för normal gångtrafik och inte för mycket fukt. Fiskbensparkett passar inte i badrum. Bor du i hus eller har småbarn och mycket spring i hallen är kanske inte fiskbensparkett det bästa valet där. Men bor du i lägenhet har den mesta smutsen och fukten trillat av från skorna innan du kommer till i hallen.

Köp fiskbensparkett till bra pris hos Byggmax

Kom in till din närmsta Byggmax-butik eller kolla här online för att hitta fiskbensparkett till lågt pris och som passar dig och ditt hem. Välkommen!

filter-white Filtrera

8 träffar

Sortera på
Barlinek
549  kr /m2
Barlinek
799  kr /m2
Barlinek
799  kr /m2
Barlinek
649  kr /m2
Barlinek
799  kr /m2
Barlinek
799  kr /m2
Barlinek
799  kr /m2
Barlinek
799  kr /m2