Brandfilt

En brandfilt är ett bra komplement till övrig brandutrustning i hemmet såsom brandvarnare och brandsläckare. Brandfiltar består av ett eller två lager glasfiberduk som omsluter sig runt ett tätskiktslager som hindrar gaser från att tränga igenom. En brandfilt passar för att kväva mindre bränder som kan uppstå i kläder, möbler, tv:n, stearinljus mm. Se till att ha en komplett brandutrustning hemma för att säkra dig mot bränder.

Förvara din brandfilt rätt

En brandfilt ska vara lättillgänglig och väl synlig, vid fara ska det vara enkelt att få tag i brandfilten. Placera den gärna nära köket där de flesta bränder uppstår. En annan lämplig plats är vardagsrummet där många tänder levande ljus.

Olika typer av brandfiltar

Brandskyddsföreningen rekommenderar svenska hushåll att vara utrustade med en brandfilt som är 120x180 cm, då kan filten täcka merparten av en vuxen person om tex kläder skulle börja brinna. Den vanligaste förekommande färgen på brandfiltsförpackningar är röd, detta kommer sig av den enkla anledningen att brandfilten ska väcka uppmärksamhet. Hos oss på Byggmax hittar du även brandfiltar i andra färger och storlekar, det viktigaste att tänka på om man köper en brandfilt i en annan färg är att den ska placeras så att den förblir väl synlig.

Hur använder man en brandfilt?

Brandfilten ska helst läggas bestämt över en brand och tryckas ner med händerna. Detta för att på bästa möjliga sätt kunna kväva branden. Man ska undvika att kasta en brandfilt över en brand då detta inte är lika effektivt och risken är att branden inte släcks ordentligt.

Köp din brandfilt hos Byggmax

Hos oss på Byggmax hittar du ett urval av brandfiltar i olika storlekar och färger från kända varumärken som Nexa och Housegard.

Filtrera

4 träffar

Sortera på
Housegard
Från 279  kr
Housegard
249  kr
Housegard
279  kr
Housegard
285  kr