Borrhammare

För att borra i de riktigt hårda materialen som betong och granit behövs en kraftfull borrhammare. Det som inte en vanlig borrmaskin klarar av är oftast inga problem för borrhammaren som är mycket mer kraftfull och effektiv.

Borrhammare för sten

De olika borrhammarna har lite olika egenskaper och fördelar. Därför är det extra viktigt att läsa på om maskinerna och tänka igenom vad du behöver i ditt projekt. En klassisk borrhammare är riktigt bra på att borra i sten, betong, tegel och murbruk. Sedan finns de maskiner som även är en kombinerad bilhammare där man kan stoppa rotationen och i stället göra lättare mejlslings- och renoveringsarbeten. På vissa borrhammare kan man även koppla från slagfunktionen och därför borra i andra, mjukare material som trä, metall och kakel.

Slagborrmaskin eller borrhammare?

Skillnaden mellan en slagborr och en borrhammare är stor då tekniken bakom den hamrande rörelsen skiljer sig avsevärt. Slagborrmaskiner skapar oftast slagen med någon excentermekanism och det är själva trycket man lägger på maskinen som reglerar slagkraften. Slagen i en borrhammare åstadkoms av ett hammarverk som slår direkt på bakänden av borret. Därför kan man göra samma jobb enklare och snabbare med en borrhammare och du kan göra tunga jobb utan större ansträngning.

Köp borrhammare hos Byggmax

Välkommen att kolla in vårt sortiment av borrhammare som du kan köpa bekvämt från Byggmax. Kom in till din närmaste Byggmax-butik eller kolla här online för att se vilken borrhammare som vi kan erbjuda.

Filtrera

17 träffar

Sortera på
Dewalt
Från 1 635  kr
Bosch
Från 1 089  kr
Black & Decker
Från 1 168  kr
Bosch
Från 1 169  kr
Einhell
Svart, Röd
1 375  kr
Bosch Power Tools
1 759  kr
Einhell
Svart, Röd
1 047  kr
Bosch Power Tools
2 149  kr
Bosch Power Tools
Finns i flera utföranden
2 729  kr
Bosch Power Tools
2 869  kr
Fatmax
18 V, SDS+
Från 1 689  kr
Bosch Power Tools
299  kr
Bosch Power Tools
1 869  kr
Bosch Power Tools
Finns i flera utföranden
Från 1 699  kr
Greenworks
1 439 25  kr 1 515  kr
Bosch Power Tools
299  kr