Täckbark

Skydda dina växter mot ogräs och kyla med ett lager täckbark. Täckbark gör dessutom att trädgården ser snygg och välskött ut. På Byggmax kan du köpa täckbark både i säck och på pall.

Fördelar med täckbark

Täckbark gör inte bara att trädgården ser välskött ut, utan medför också många fördelar för dina växter. Täckbark består nämligen av ogödslad bark från barrträd och gran och när den bryts ner berikas jorden med mullämnen. Det bildas även ett isolerande luftskikt som hindrar kylan att komma ner till marken och gör att dina växter överlever vintern. Avdunstningen minskar också från den täckta ytan vilket innebär att du inte behöver vattna dina växter lika ofta. Därtill har ogräsfröer svårt att få fäste på den grova ytan. Därför kan du med ett ordentligt lager av täckbark minska risken att behöva stå och kämpa med att få bort ogräs som du inte vill ha.

Användning av täckbark

Lägg ett lager täckbark över din rabatt eller under buskar och träd. Ett lager rekommenderas vara cirka 5–10 cm ovanpå jorden för bästa resultat. Tänk på att gödsla din nyplantering innan eftersom täckbarken förbrukar mycket näring under nedbrytningen. Beroende på hur mycket täckbark du lägger ut så räcker en 40 liter säck till ungefär 0,5–1 m². Täckbark har en hållbarhet på fem år, men du bör fylla på regelbundet eftersom nedbrytningen ständigt pågår.

Täckbark till bra pris hos Byggmax

Täckbarken blir helt enkelt ett skyddande lager som både minskar trädgårdsarbetet för dig och hjälper dina känsliga växter att klara av kyliga perioder. Vi på Byggmax erbjuder täckbark, och givetvis allt annat du behöver till din plantering såsom gödsel och fröer, till bra priser. Kom in till din närmsta Byggmax-butik eller gör din beställning här på hemsidan.

filter-white Filtrera

3 träffar

Sortera på
44 95  kr
Hasselfors garden
40 liter
35  kr
Hasselfors garden
48st/ pall
2 995  kr /helpall