Tigersåg

Ska du riva hela eller delar av en byggnad, såga upp för ett fönster eller dörrhål i timmervägg eller betonghålsten är tigersågen det ultimata verktyget. Tigersågen klarar också med lätthet att kapa metallrör, spik, skruv, tegel eller såga i takplåtar och spånskivor. Ska du fälla en vildvuxen häck eller tukta ett träd är det bara att byta till lämpligt blad och börja såga. En tigersåg är det mest användbara verktyg du kan ha. Den klarar tuffa rivnings-, och kapningsjobb och det finns få material som en tigersåg inte klarar av.

Så här fungerar en tigersåg

Som sticksågen är tigersågen utrustad med ett långt blad som åker fram och tillbaka med en viss pendeleffekt. Skillnaden är att sticksågens blad kommer ut vertikalt på undersidan medan tigersågens blad kommer ut horisontellt och pekar rakt fram.

Välj rätt sågblad för jobbet

Med rätt sågblad får du ut maximal prestation från din tigerbladsåg. Se till att du har rätt blad som är anpassat för materialet du ska såg i. Sågbladen görs i olika typer av metaller som klarar olika material. Bladen har en beteckning, TPI (Tooth Per Inch/Blad Per Tum) som anger typ av metall för bladet och användningsområde. Tigersågsblad anpassade för mjukare material - som exempelvis trä - har ett lägre TPI på omkring 25. Medan blad för hårdare material, som metall, kan ha ett högre TPI - upp till 32.

Med eller utan sladd?

Tigersågar finns både med och utan sladd. De sladdlösa går på batteri och är bärbara medan de med sladd behöver vara nätanslutna. En batteridriven tigersåg ger dig större frihet i var du kan jobba, dock får du tänka på batteritiden. Har du två batterier kan du alltid ha ett laddat för att slippa avbrott i jobbet. Tigersågar med sladd är ofta kraftfulla men sladden begränsar användningsområdet och räckvidden.

Köp tigersåg hos Byggmax

Välkommen att kolla in vårt sortiment av tigersågar som du kan köpa bekvämt från Byggmax. Kom in till din närmaste Byggmax-butik eller kolla här online för att se vilken tigersåg som vi kan erbjuda.

Filtrera

11 träffar

Sortera på
PowerPlus 18 V
80  kr
Verto
200  kr
Black & Decker
750W, 2800 slag/min, slaglängd 28mm
Från 798  kr
Fatmax
410x190x95 mm, 18 V
Från 1 179  kr
Bosch Power Tools
1 899  kr
Bosch
1 199  kr
Bosch Power Tools
1 099  kr
Bosch
18V
1 149  kr
Hyundai Power Products
1 695  kr
Greenworks
1 169 10  kr 1 299  kr