Projekt hus & bygg

Alla med hus vet att det finns en mängd olika projekt som både kan och bör fixas med under åren, därför har vi samlat alla våra guider för både stora och små husprojekt här. Kanske innebär ditt nästa husprojekt storslagna byggplaner eller så kliar det bara lite i fingrarna att få ta tag i nåt mindre att fixa. Oavsett vilket hittar du här guider för byggprojekt i och kring huset, kompletta med både steg-för-steg-instruktioner och produkter du kan komma att behöva för ett toppenresultat. För det är något speciellt med att ha fixat själv, speciellt när man stolt kan visa på ett snyggt resultat.

Alla projekten är fullt genomförbara för gör-det-självaren och beroende på hur mycket hemmaproffs du är så finns det guider i olika svårighetsgrader. Oavsett om du har tänkt att byta ut taket, växla av en bärande innervägg eller gjuta en plint för ett staket så hittar du inspirationen och kunskapen här som tar dig vidare mot ett färdigt resultat. Som alltid är rätt verktyg halva jobbet, vilka du såklart hittar hos oss på Byggmax. Kunskapen inför både planeringen och utförandet bjuder vi på, för vi vill verkligen att du ska lyckas med dina drömprojekt. Vi har även passat på att smyga in lite extra smarta tips som både underlättar för dig som gör jobbet men också sånt som gör att resultatet blir bättre.

 

Tänk hållbart

Hållbarhet handlar inte bara om att välja byggmaterial med låg miljöbelastning och att undvika onödiga kemikalier, för det har du säkert redan koll på. När det gäller hus så handlar det dessutom också om att bygga hållbart utifrån ett energibesparande perspektiv. Värmen slinker ut där isoleringen är som sämst och därför är det en god idé att börja där, oavsett om det är dragiga fönster eller tunn isolering på vinden. Tänk också på att bygga på ett sånt sätt att framtida underhåll underlättas, då är det lättare att det blir gjort med längre hållbarhet som resultat.