Vattenpass & rätskiva

Ett vattenpass är ett måste i varje hantverkares verktygslåda. Det är det ultimata mätverktyget för både större och mindre byggprojekt. På Byggmax har vi vattenpass i olika längder från flera välkända varumärken.

Bygg rakt med vattenpass

Vattenpass är ett otroligt smart mätverktyg för både hemmafixare och proffs. Med ett vattenpass kan du säkerställa att det du monterar är helt rakt eller har rätt lutning, exempelvis när du sätter upp tavlor, bygger trapp, tapetserar eller lägger golv. Inuti vattenpasset finns en, eller flera vätskefyllda behållare med gasbubbla inuti, och de kallas för libeller. När bubblan är i mitten av libellen är linjen rak, och så fort vattenpasset lutar flyttas gasbubblan. Om vattenpasset har fler än en libell visas oftast både vågrät och lodrät riktning. Med hjälp av vattenpass är du därmed helt säker på ingenting blir snett i ditt hem.

Kort eller långt vattenpass?

När du ska välja vattenpass finns olika längder att välja på. Ett kort vattenpass är enkelt att använda och är lätt att bära med sig, men är inte optimalt att använda för längre konstruktioner. För hemmarenoveringar kan det passa bättre med ett vattenpass runt 60 cm, vilket kallas för ett allround-pass. För mer omfattande mätningar kan det däremot vara bättre med ett vattenpass på cirka 180 cm. Välj helt enkelt längd på vattenpasset utifrån hur ditt behov ser. Det kanske också finns ett värde i att både ha ett kort och långt vattenpass hemma. På så sätt är du alltid redo för både mindre och större arbeten.

Köp vattenpass till bra pris hos Byggmax

Oavsett om du är hemmasnickrare eller proffs bör du alltid ha ett vattenpass till hands. Hitta både korta och långa vattenpass hos oss på Byggmax. Gör din beställning av vattenpass på vår hemsida eller kom in till någon utav våra Byggmax butiker.

Filtrera

38 träffar

Sortera på
479  kr
Finns i flera längder
Från 59 95  kr
Hultafors, 120cm
348  kr
Zircon
579  kr
Millarco
Finns i flera längder
Från 109  kr
Hultafors, 180cm
469  kr
Stanley
505  kr
-
199  kr
Boxer
28  kr
Black & Decker
Sökare för trä & metall, varnar för strömförande elledningar
500  kr
Bosch Power Tools
Finns med olika antal
Från 699  kr
248  kr
Boxer
499  kr
Millarco
37  kr
Zircon
399  kr
Boxer
44 95  kr
Bosch Power Tools
1 335  kr
Zircon
274  kr
Zircon
995  kr
29 95  kr
Boxer
64 95  kr
Zircon
1 065  kr
Millarco
38  kr