Ogräsredskap

Det är inte helt lätt att hålla ogräset borta från trädgården men med bra ogräsredskap kan rensningen gå smidigt, det finns även saker du kan göra för att förebygga oönskade växter i din rabatt och gräsmatta.

Ogräsredskap för rabatt och gräsmatta

Ogräsredskap kommer i många olika varianter, ogräshacka, rensjärn och fogrensare är några av dom redskap som är bra att ha inför en uppfräschning av rabatten. Det finns även smarta ogräsredskap, en ogräsupptagare med en lång arm gör att du inte behöver krypa på knäna eller böja ryggen för mycket. Ett sådant redskap sparar inte bara på kroppen utan kan göra ogräsbekämpningen mer effektiv, till och med rolig.

Att förebygga ogräs

Förutom att rensa ogräs så finns det andra saker du kan göra för att förebygga att ogräs eller att det kommer tillbaka. Ett första tips är att klippa av blommande ogräs, då hindrar du fröspridning och att ogräset. Vi kan även tipsa om ogräsduk eller markduk som du kan placera exempelvis under grus och plattor för att hindra ogräs att växa upp i din gång upp till huset. Tänk även på att när du rensar ogräs är det viktigt att du får med dig rotsystemet, speciellt när det kommer till maskrosor. Då förhindrar du att de snart växer upp igen.

Ogräs och miljömedvetenhet

När vi bekämpar ogräs är det samtidigt viktigt att ha miljön i åtanke. Ogräsmedel kan innehålla ämnen som i större mängd inte är bra för naturen, så använd dem med försiktighet och kan du välja ett miljövänligt alternativ är det att föredra. Dessutom har många ogrässorter ett värde för insekter, både som boende och pollinering. För att skapa en klimatsmart trädgård tipsar vi om att ha någon plätt på tomten som får växa helt fritt.

Köp ogräsredskap hos Byggmax

Välkommen att kolla in vårt sortiment av ogräsredskap som du kan köpa bekvämt från Byggmax. Kom in till din närmaste Byggmax-butik eller kolla här online för att se vilket redskap för ogräs som vi kan erbjuda.

filter-white Filtrera

15 träffar

Sortera på
Speedy Weedy
239  kr
WOLF-Garten
528  kr
WOLF-Garten
249  kr
WOLF-Garten
279  kr
Rimac
233  kr
Texas
921  kr
Texas
2 169  kr
Hozelock
1 035  kr
WOLF-Garten
199  kr
WOLF-Garten
Finns i flera utföranden
Från 139  kr
Hozelock
1 975  kr
Fiskars
880  kr