Odla i pallkrage | ByggmaxOdla i pallkrage | Byggmax

Odla i pallkrage är perfekt för nybörjarodlaren

Att odla i pallkrage är lätt, du behöver inte gräva och jorden blir varmare så du kan börja odla tidigare på säsongen.

Att odla i pallkrage är lätt, du behöver inte gräva och jorden blir varmare så du kan börja odla tidigare på säsongen. På Byggmax hittar du många olika modeller och storlekar. Varför inte måla om pallkragen i en annan färg eller matcha huset? Målar du i en mörk färg kommer jorden värmas upp och växterna kommer stormtrivas.

Soldyrkande växter

Dina växter är soldyrkare, så dina pallkragar bör stå där solen når hela dagen. Med ett minidrivhus ger du ytterligare skjuts till dina grönsaker och blommor, och du skyddar dem från hårda vindar och kraftigt regn. Dessutom ser du till att hålla jordgubbarna för dig själv då inga rådjur eller fåglar kommer åt att äta upp dem.

Odla i pallkrage | ByggmaxOdla i pallkrage | Byggmax

Pallkragar – inspiration till din trädgård

Det finns olika sätt att arrangera pallkragar på. Tack vare att de finns i olika storlekar kan du grunda med en stor och sen bygga på höjden med en eller flera mindre pallkragar. Testa dig fram genom att leka med olika nivåer. Utnyttja den extra höjden till att odla grödor som behöver extra djup.

Rama in altanen med pallkragar

Ett annat sätt att arrangera dina pallkragar på, är att rama in altanen med dem när du planterar. Antingen sätter du pallkragarna efter kanten i en höjd, eller för en mer lekfull känsla, bygg upp vissa delar med några extra pallkragar på höjden. Eftersom du själv monterar ihop pallkragarna med hjälp av en sprint i varje hörn kan du bygga ihop flera pallkragar, kanske i form av en åttahörning eller en båt?

Inspireras av våra steg-för-steg-guider