Plantera är lätt när jorden är rätt

I vår jordguid kan du läsa mer om hur du ska tänka vid val av jord till ditt trädgårdsprojekt.

Visste du att det finns olika sorters jord beroende på vad du ska plantera? Det finns allt från grönsaksjord, blomjord och extra näringsrik jord till gräsmattan. Vi förstår att det kan vara svårt att veta vilken jord du ska välja och vilken som är den bästa jorden för ditt projekt, i denna jordguid kan du läsa mer om hur du ska tänka vid val av jord.

Vi på Byggmax vill hjälpa dig att maxa trädgårdsfixet med rätt jord till rätt plantering. I din Byggmaxbutik hittar du ett brett trädgårdssortiment som du enkelt lastar direkt i bilen – alltid till ett bra pris såklart. 

BYGGMAX TIPSAR: VÄLJ RÄTT JORD OCH GÖDSEL

JORD/GÖDSEL EGENSKAPER LÄMPLIG FÖR MILJÖFÖRDEL

Planteringsjord
Basic 40 l
Art. 158020

Till trädgården och rabatten som utfyllnad eller uppblandad med gödsel.

Allaround för trädgård, balkong, krukor och växthus. 

 

Plantjord
EKO 40 l Wiksbo
Art. 158027

Bra struktur samt vattenhållande och näringshållande förmåga. Kalkad med en jordbrukskalk som ombesörjer att det finns långsiktig mikronäring. Grundgödslad med gödsel som gynnar blomning samt de ätbara produkterna.  Allaroundjord, kan användas som jordförbättring i t.ex. grönsakslandet, mullfattiga jordar samt vid plantering. 
Ört & Grönsaksjord
40 l Hasselfors
Art. 158004
Innehåller 100% naturliga råvaror och naturgödsel, som ger längre effekt än mineralgödsel.
Ger optimala förutsättningar för tillväxt. Kraftigt gödslad.
Passar för trädgårds-
landet, pallkragar, växthus och små och
stora plantor i kruka.
Torvfri jord
40 l Weibulls
Art. 158017
Innehåller fibermull, barkmull, trädgårdskompost, naturgödsel och Plus Mineral. Gynnar växternas tillväxt och förmåga att ta upp näring. Ger motståndskraft mot sjukdomar. Passar för plantering av träd, buskar och rabattväxter i hela trädgården. Passar för jordförbättring. Ej för frösådd och sticklingar. Torvfri

P-jord
50 l Hasselfors
Art. 158021

Yrkesodlarjord. God vatten- och näringshållande förmåga genom den relativt stora andelen svarttorv. Utmärkt till odling av unga plantor, krukväxter och vid all slags plantering där det behövs en mörk och stadig jord som håller vatten och näring bra.   
Naturgödsel
40 l Hammenhögs
Art. 151208
Välbalanserat och innehåller alla näringsämnen som växterna behöver. Långsamverkande med en positiv inverkan på jordens struktur. Gynnar blombildning, skördekvalitet, härdighet och ger en frisk grönska.  
Gräsmattedress
40 l Hammenhögs
Art. 151211
Innehåller sand och mull vilket gynnar gräsets tillväxt då det blir fler nya skott. Dressen är lagom gödslad för stödsådd av kala fläckar.  Mjukar upp hårda gräsmattor och hjälper sandiga jordar att hålla fukten.  
Kogödsel
40 l Hasselfors
Art. 151851
Ger naturlig jordförbättring. Består till största delen av mull som tillsammans med mikrolivet skapar en bra struktur på jorden Använd som grundgödsel i trädgårdsland, rabatter och vid plantering. 
Gräsgödsel
Wiksbo 
Art. 154049
Består av snabbverkande kväve (nitrat/ammonium) och långsamverkande kväve (organiskt) vilket ger en längre verkan än traditionellt mineralgödsel. Fungerar lika bra för gräsmattan som för rabatter och trädgårdsland. Delvis recirkulerade råvaror

Grönare Gräsmatta
Algomin
Art. 151107

Består av kalk, brunalger, kväve och kalium. Hjälper gräset att växa snabbare och bli tätare. Gör gräset tåligare mot stress vid köld/brist på vatten. Effektivt gödsel för en grönare och tåligare gräsmatta.  

Få inspiration av våra guider & steg-för-steg

Kolla in våra guider & steg-för-steg. Det finns mängder av olika guider som passar utmärkt för trädgården.