Bevattning för trädgården | ByggmaxBevattning för trädgården | Byggmax

Bevattning för trädgården – hitta bästa lösningen för din trädgård

Gör livet enklare och blommorna gladare med våra bästa lösningar för bevattning av din trädgård.

Gör livet enklare och blommorna gladare med våra bästa lösningar för bevattning av din trädgård. Blommor och växter behöver mycket vatten och sol för att trivas. Tryck ner fingret långt ner i jorden så känner du hur torrt det är och hur mycket du behöver vattna. Den bästa tiden att vattna är på morgonen, helst ska man vattna sällan men med mycket vatten. Det gör att rötterna letar sig längre ner, utvecklar sitt rotsystem och står stadigt.

Ett bra hjälpmedel till trädgårdsslangen är att koppla på en sprinklerpistol och då vattna med inställningen som liknar duschstrålar. Då får du ett bra flöde och vattnet når långt ner till rötterna.

Bevattning för trädgården | ByggmaxBevattning för trädgården | Byggmax

Automatisk bevattning - för dig som vill ta semester från semestern

Ska du resa bort i sommar? Då finns det olika smarta lösningar som löser den eviga frågan, vem ska vattna trädgården när vi är borta?

Om du har planteringar i krukor så är de extra känsliga för att torka ut, en enkel lösning är att fylla en PET-flaska med vatten och sätta den upp och ned i krukan. Nu finns det även en bevattningskon man kan skruva på som gör att det blir ett jämnare flöde och vattnet håller över en längre tid. En smart bevattning för trädgården är en fuktslang som ger ett jämnt flöde med vatten, bra att lägga under häckarna eller i rabatterna.

Om du hellre vill vattna vid speciella tider under dygnet, då kan du koppla på en bevattningstimer på trädgårdsslangen så får du en automatisk bevattning till din trädgård.

Inspireras av våra guider-steg-för-steg