Färgprover

Ska du måla om hemma men är inte helt säker på vilken nyans eller färgton du ska köpa? Beställ färgprov från oss på Byggmax och provmåla hemma innan du köper en större mängd färg. Färgprov är en viktig del av planeringen och genomförandet av alla målningsprojekt, det är viktigt att ta dig tid att undersöka och testa olika färger och toner för att hitta den perfekta nyansen för ditt målarprojekt.

Fördelar med färgprov

En av de största fördelarna med färgprov är att det hjälper dig att visualisera hur en viss färg kommer att se ut i ditt rum. Att se en färg på en liten färgkarta eller på skärmen på din dator är inte alltid tillräckligt för att få en känsla för hur det kommer att se ut på en hel vägg. Genom att applicera färgprover på dina väggar kan du få en mer realistisk bild av hur färgen kommer att se ut i ditt rum.

Testa färgen i olika ljus

Något som är bra att tänka på är att en färg eller nyans kan skilja sig åt i hur den upplevs beroende på ljuset i rummet. Även ljuset under dagen kan göra skillnad. Färger kan även se annorlunda ut olika typerna av belysning som du har i ditt rum. Måla därför med färgprovet i olika delar av rummet för att kunna utgå från hur färgen ser ut i olika ljus. Lycka till med dina färgprov!

Köp färgprov hos Byggmax

Välkommen att kolla in vårt sortiment av färgprover som du kan köpa bekvämt från Byggmax. Kom in till din närmaste Byggmax-butik eller kolla här online för att se vilka färgprov som vi kan erbjuda.

filter-white Filtrera

2 träffar

Sortera på
Sadolin
Kan brytas till önskad kulör
Från 59 95  kr
Välj kulör Kulör
Kan blandas till önskad kulör
Från 64 95  kr
Välj kulör Kulör