Korkgolv

Hos oss på Byggmax hittar du mängder av olika typer av golv. Allt från parkettgolv, laminatgolv, vinylgolv, trägolv, furugolv och inte minst våra korkgolv. Hos oss hittar du korkgolv från kända varumärken som Cortex SPC Element, Cortex Veranatura Eco, Cortex Vinatura och Cortex Vinatura Basic

Vad är kork?

Kork utvinns genom kontrollerad handhyvling av bark från korkekar. Från det att korkeken är 25 år gammal kan barken skalas av. Därefter kan bark från samma korkek avskalas ca. vart nionde år utan att eken tar någon som helst skada. Ju äldre träd desto finare och tätare kork. Korkekar har en livstid på runt 200 år där kork från yngre träd, dvs. under 50 år, primärt används för golv och kompositer.

Vad är ett korkgolv?

Då det finns så många olika golvtyper på marknaden idag att det kan vara svårt att veta vilken typ golv man ska använda samtidigt som det bara är du som kan bestämma vilket golv du ska köpa. Det viktiga är att du tar reda på vilka egenskaper som du vill ha i ett golv. Korkgolv kategoriseras ofta in under andra golvtyper såsom vinylgolv, men är till skillnad från vinylgolv inte alltid vattentåliga. Det beror helt enkelt på typen av korkgolv. Däremot är yta och underskikt ofta likartade mellan just ett vinylgolv och ett korkgolv.

Korkgolv karaktäriseras dock av att de har ett eller flera korklager inbyggt i golvplankan. Kork är ett unikt material som inte bara är ljuddämpande och värmeisolerande i sin natur, utan även extremt slittåligt och hållbart. Dessutom ger ett golv med integrerat korklager en mjuk och bekvämlig känsla vid gång. Kork är ekologiskt, förnybart och till 100% återvinningsbart. Dessa egenskaper gör att golven i fråga ofta köps och säljs till en högre prisbild än andra golvtyper.

Köp korkgolv till bästa pris hos Byggmax

Ta del av hela vårat sortiment av korkgolv genom att besöka byggmax.se. Beställ golvprover för att få en känsla av hur golvet ser ut och kan passa in hos dig!

 

Läs mer
Filtrera

5 träffar

Sortera på
Cortex
10,5x295x905 mm, 2,136 m2/pkt, äkta kork, Cortex
549  kr /m2
Cortex
10,5x295x905 mm, 2,136 m2/pkt, äkta kork, Cortex
549  kr /m2
Cortex
10,5x295x905 mm, 2,136 m2/pkt, äkta kork, Cortex
549  kr /m2
Cortex
549  kr /m2
Cortex
10,5x295x905 mm, 2,136 m2/pkt, äkta kork, Cortex
549  kr /m2