Rödgran

Ta in julstämningen i hemmet med en äkta svensk rödgran. Rödgranen är känd för sin utpräglade grandoft som verkligen sätter guldkant på julen hemma. I de svenska hemmen tas det varje jul in miljontals granar och den vanligast sorten är faktiskt rödgranen. Doften är förstås en anledning till det men förutom det är den både vacker att titta på och ganska lätt att få tag på billigt då det är en snabbväxande sort.

Rödgranen – den svenska granen

Rödgranen växer i hela norra Europa och är Sveriges vanligast gran. Det är gran med mycket karaktär som kan se väldigt olika ut från exemplar till exemplar. Rödgranen har barr som växer tätt och grenar som hänger lite nedåt. En sak du bör ha i åtanke när du köper en rödgran att ha som julgran är att det är en känslig gran som lätt barrar om du inte tar hand om den. Men en rödgran har bra hållbarhet om du bara ger den lite kärlek och omtanke.

Rödgran eller Kungsgran?

Börja med att ta en titt på granarna. Vilket utseende gillar du mest? Det är helt enkelt en smaksak som bara du kan ta ställning till. I övrigt kan det vara lite lättare att sköta en Kungsgran då den inte är riktigt lika känslig för värmeomslag som en rödgran. En rödgran doftar däremot mycket mer och är en av de saker som lockar många att köpa en rödgran utöver det billiga priset. Är du mer intresserad av en kungsgran så hittar du det här.

Ta hand om en rödgran

En rödgran som julgran kan lätt hålla sig ståtlig och fin hela december om du ger den rätt förutsättningar. En rödgrön behöver få vänja sig vid ny temperatur så att stegvis flytta in granen är en bra start. Börja med att flytta in den på en sval plats till exempel matkällaren, garaget eller ett förråd på tomten. Har du en altan som är ännu lite varmare – kanske en altan? Toppen! Låt den mellanlanda där också innan du tar in den. När du tagit in granen så ska den placeras på lagom avstånd från olika värmekällor som element eller kamin. En rödgran trivs inte att stå för nära en värmekälla. Sedan gäller det att vattna på ett korrekt sätt. Gärna lite varje dag! Här kan du läsa alla våra tips på hur man tar hand om en julgran.

Köp rödgran på Byggmax

Köp din rödgran i en av Byggmax butiker. Vi har julgranar av hög kvalitet till det bästa priset. Vi älskar julen och tycker att alla ska ha råd med en julgran!

1 träff

Sortera på
Picea Abies, 180-220 CM