Grundfärg utomhus

Ska du sätta färg på fasaden eller dina utemöbler? Då är det viktigt att grundmåla med grundfärg först. Hos oss på Byggmax kan du välja på utomhusfärg och grundfärg från välkända varumärken för bästa möjliga resultat på din målning.

Varför behövs grundfärg?

Grundfärg är en viktig komponent innan du ska måla din fasad eller dina utemöbler med täckfärg. Den gör nämligen att täckfärgen fäster bättre och skyddar underlaget mot fukt. Detta är särskilt viktigt om ytorna inte har målats tidigare. Runt spikhål, skarvar och fönsterkarmar behöver du vara extra noggrann med grundfärg. Har ytorna målats tidigare och färgen fortfarande ser bra ut behöver de normalt inte grundmålas på nytt, men har den börjat flagna bör den skrapas ner och fläckgrundas med grundfärg. Runt nya hål bör dock grundfärg alltid användas. Grundfärg är helt enkelt en del av helheten, oavsett om det är en puts, betong eller träyta du ska måla.

Lägg kraft på förarbetet

För att få en jämn och fin yta när du målar är förarbetet av största vikt. Det krävs bra redskap, rengöring, en grundolja för trä och sen också grundfärg. På puts och betongfasad behöver du först rengöra noggrant genom att skrubba och skölja med vatten. När det har torkat kan du skrapa och borsta bort puts och laga skador. Sedan är det dags att måla med grundfärg och därefter täckfärg. Har du i stället en träfasad eller trämöbler behöver du skölja med vatten och tvätta med utomhustvätt. Skrapa och slipa sedan träet så att allt är jämnt. Finns det ruttet trä behöver det bytas ut. Olja därefter in träet innan du målar med grundfärg för ordentligt skydd. När ytan är helt torr är det dags för att måla med täckfärg. Genom att vara noggrann i förarbetet kommer du få en yta som håller sig vacker i flera år framöver.

Köp grundfärg till bra pris hos Byggmax

En bra grundfärg tillsammans med ordentligt förarbete kommer göra att färgen får längre livslängd. Handla grundfärg direkt online eller i någon utav våra Byggmax-butiker. Välkommen att kolla in vårt sortiment av grundfärg och allt annat du behöver till dina målarprojekt.

filter-white Filtrera

6 träffar

Sortera på
Midun
Finns i flera storlekar
Från 159  kr
Cuprinol
Finns i flera storlekar
Från 199  kr
Midun
Finns i flera storlekar
Från 129  kr
Sadolin
Finns i flera storlekar
Från 350  kr
Cuprinol
200  kr
Midun
155  kr