Gashäll

En gashäll är det perfekta valet för alla hemmakockar. De är snabba, ger bra precision i värmeregleringen och är snygga i alla kök. Med en gashäll får du också en större kontroll över värmen - eftersom du kan justera lågan på sekunden behöver du aldrig vänta in temperaturändringen. Den sker på nolltid. Tack vare den snabba regleringen är det lätt att få temperaturen precis dit du vill ha den. Dessutom är gas vanligtvis är billigare än el vilket långsiktigt kan göra det till ett mer ekonomiskt val.

Så här fungera en gashäll

Enkelt förklarat fungerar gashäll att du först sätter på gasen eller gasolen och sedan antänder den. Då skapas en låga som man enkelt kan reglera med hjälp av reglage. Ju större låga, desto varmare häll. Förr i tiden tändes alltid gashällen med hjälp av en tändsticka, men idag finns hällar som själv avger en gnista så att gasen antänds.

Vilken storlek på gashäll ska du välja?

Gashällar finns i många olika storlekar, allt ifrån små anpassade till sommarstugan, till stora för den passionerade kocken. Faktum är att du kan hitta hällar som är allt ifrån 50 till 150 centimeter breda. Har du ett normalstort kök och gillar att laga mat bör du satsa på en häll som är runt 90 centimeter bred. Har du smått om utrymme är det bra att veta att du kommer att få gott om plats att laga mat även på en modell som är 50 centimeter bred. Mindre modeller passar dessutom utmärkt i sommarstugan eller till och med utomhus.

Installera inte en gashäll själv

Gas är faktiskt ett säkert alternativ i köket. Sker det olyckor beror det på felaktiga installationer. Därför är det mycket viktigt att du tar hjälp av en auktoriserad gasinstallatör när du ska installera din häll. Du ska inte försöka att göra det själv. Då kan du råka ut för otäta anslutningar eller skador på slangar, något som kan vara potentiellt farligt. Tar du hjälp av en fackman är du garanterad en korrekt installation.

Köp gashäll på Byggmax

Välkommen att kolla in vårt sortiment av gashällar som du köper enkelt från Byggmax. Kom in till din närmsta Byggmax-butik eller kolla här online för att se vilken gashäll som passar dig. Välkommen!

filter-white Filtrera

4 träffar

Sortera på
Grillsymbol
Vindskyddad, utomhus
3 795  kr
Grillsymbol
Vindskyddad, utomhus
4 990  kr
Grillsymbol
Vindskyddad, utomhus
8 500  kr
Grillsymbol
Vindskyddad, utomhus
2 190  kr