Microcement | ByggmaxMicrocement | Byggmax

Renovera med microcement

Kanske har du såsom många andra blivit nyfiken på microcement? Här går vi igenom hur och vad man kan använda microcement till. 

Microcement har under den senaste tiden blivit en stor inredningstrend och många väljer att renovera sitt hem med hjälp av det. Att renovera med microcement ger en industriell och rå look som passar utmärkt i det moderna hemmet. Är du nyfiken på hur och vad man kan renovera med microcement så har du kommit till rätt plats.

Microcement | ByggmaxMicrocement | Byggmax
Microcement i trappa | ByggmaxMicrocement i trappa | Byggmax

Hur fungerar microcement?

Materialet som även kan kallas för microbetong består i korthet av cement, olika tillsatsmaterial och färgpigment. Microbetongen läggs i ett tunt lager på valfri yta och bildar ett slitstarkt ytskikt. Microcementens utseendet förknippas starkt med den naturliga cementfärgen men det många inte vet om är att microcement går att få i många olika färger och texturer. I vårt sortiment hittar du bland annat vit, beige, brun, sandfärgad, grå, mörkgrå och grön microcement. 

På Byggmax hittar du ett stort utbud av färdigblandad microcement och tillbehör från Cementfabriken. Cementfabriken erbjuder ett urval av olika microcement-system som passar olika områden och miljöer, därmed är det lätt att navigera sig fram till vad just du ska köpa när du väl bestämt dig för vad det är du ska göra om. Dessutom är produkterna gjorda för att kunna användas direkt av hemmafixaren med hjälp av utförliga guider och instruktioner.

Var kan jag använda microcement?

Microcement är mångsidigt och går att använda som beläggning på nästan alla typer av ytor. På väggar, golv, bänkskivor, trappor, möbler - ja egentligen på nästan på vad som helst. Enbart din fantasi stoppar dig! Vare sig du vill lägga microcement på golv, vägg eller kakel och klinker så finns det en microcementprodukt anpassad för ditt behov.

Microcement i badrum | ByggmaxMicrocement i badrum | Byggmax

Microcement i badrum

Microcement är populärt att använda i badrum för att få en modern och minimalistisk look. En klar fördel med microcement är att det inte behövs några fogar. Ytan blir slät och helt utan skarvar vilket gör den lätt att rengöra. Dessutom går microcement i våtrum att lägga direkt på befintligt kakel och klinker vilket betyder att du sparar både tid och pengar på renoveringen eftersom du inte behöver börja med att riva ner det befintliga.

Med Cementfabrikens färdiga paket för Badrum - kakel och klinker får du en stilren yta som är vattenresistent, sprickfri och fläcktålig. Microcementsystemet är även skriftligt godkänt av tätskiktsleverantören Kiilto.

Microcement i kök

Microcement går utmärkt att använda i köket, både som stänkskydd, på golv, väggar och bänkskivor/köksöar. En förnyad bänkskiva i köket kan göra stor skillnad, med microcement får du snabbt en snygg och modern look i köket. Ytan på bänskivan blir slittålig, lätt att hålla ren och lätt att torka av. Dessutom behöver du inte köpa en helt ny bänkskiva utan du återanvänder den gamla och ger den bara ett nytt liv!

Microcement på golv och väggar

Microcement går utmärkt att applicera på golv och väggar och du kan snabbt få en helt ny look i hemmet. Ofta går det bra att applicera microcementen direkt på existerande underlag. Resultatet blir en slät och fin ytbeläggning som är lätt att hålla efter och rengöra. Microcement som har applicerats korrekt på golv och väggar ger ett slitstarkt ytskikt med lång livstid.  

Gör om möbler med microcement

Eftersom microcementen har en väldigt bra fästyta går det att applicera på nästan alla typer av material och ytor. Några material som inte går att lägga microcement på är dock massivt trä, vinyl och linoleum. När man ska renovera möbler är det är viktigt att se till att underlaget är dammfritt, jämnt och torrt innan man börjar. På det sättet möjliggör man för microcementet att fästa på bästa sätt.  

Microcement på inomhusvägg | ByggmaxMicrocement på inomhusvägg | Byggmax