Grundfärg inomhus

För bästa möjliga resultat av din målning eller tapetsering behövs en bra grundfärg. På Byggmax har vi grundfärg för inomhusbruk till olika typer av projekt.

Varför behövs grundfärg inomhus?

Vid målning bör man inte ha för bråttom med förarbetet för att få jämn färg som håller länge. Grundfärg är en del av förarbetet och har egenskaper som skyddar underlaget mot fukt och smuts. Den gör också att färgen fäster bättre och detta gäller även tapeter. Ska du måla en ljus färg på ett mörkare underlag hjälper dessutom grundfärgen till att få färgen att täcka ordentligt. Att måla med grundfärg skapar helt enkelt förutsättningar för att din målning eller tapetsering ska bli så bra som möjligt.

Olika sorters grundfärg

Olika typer av underlag behöver olika egenskaper i en grundfärg för att den ska kunna uppfylla sitt syfte. Därför finns det olika sorters grundfärg utefter vilket underlag som ska behandlas. Det finns exempelvis grundfärg att använda specifikt för betong, puts och gipsskivor. Till laminat, hård PVC eller keramiska plattor kan du använda snickerigrundfärg. Behöver du grundfärg till lister, dörrkarmar och möbler finns det en särskild grundfärg för trä. Ska du måla i badrummet är en våtrumsgrund ett måste. Alla dessa grundfärger hittar du hos oss på Byggmax.

Köp grundfärg till dina inomhusprojekt hos Byggmax

Genom att vara noggrann och grunda med grundfärg kommer du lyckas med ditt måleri- eller tapetseringsprojekt. Vi erbjuder ett brett sortiment av inomhusfärg och grundfärg till bra pris och självklart även målartillbehören du kan tänkas behöva. Gör din beställning tryggt och bekvämt på vår hemsida eller kom in till din närmsta Byggmax-butik.

filter-white Filtrera

3 träffar

Sortera på
Midun
Finns i flera storlekar
Från 99  kr
Sadolin
355  kr
Midun Basic
279  kr