Välj rätt markis | ByggmaxVälj rätt markis | Byggmax

Välj rätt markis

En markis har många fördelar, här reder vi ut vilka olika sorters markiser som finns och deras användingsområden.

En markis är en praktisk investering som förbättrar både komforten och funktionaliteten i ditt hem eller utomhusområde. Markiser har många fördelar, framför allt hjälper de till att ge skugga och svalka. Genom att blockera solens strålar så skapar markiserna en sval och behaglig plats, både inne som ute. De ger också ett effektivt skydd mot UV-strålning, som är fördelaktigt både för oss människor men även för möbler som annars utsätts för solblekning.

Att installera markiser på ditt hus eller lägenhet kan även bidra till energieffektivitet och lägre elkostnader. En markis hjälper till att minska mängden solljus som når dina fönster och på detta sätt kan markisen bidra till att hålla temperaturen lägre under sommarmånaderna och därmed minska behovet av exempelvis luftkonditionering.

Med en markis kan du även se till att skapa en förbättrad utomhuslivsstil. Genom att erbjuda skugga kan terrassen, balkongen eller trädgården användas även när det är som allra varmast ute och solens strålar gassar på.

Välj rätt markis | ByggmaxVälj rätt markis | Byggmax
Fönstermarkis | ByggmaxFönstermarkis | Byggmax

Upptäck vårt sortiment av olika markiser

I vårt sortiment finner du ett stort utbud av fönstermarkiser, terrassmarkiser, vertikalmarkiser och sidomarkiser. Alla våra markiser är svensktillverkade och går att få i många olika storlekar, färger och varianter för att passa just dina behov - det vi kallar för By Me. Är du osäker på vilket tyg och färg du vill ha? Beställ tygprover för att hitta din favorit som passar bäst hemma hos dig! Nedan går vi igenom de olika markisernas fördelar och användningsområden.

Fönstermarkis

En fönstermarkis monteras direkt över ett fönster och ger en effektiv och snabb lösning för att kunna reglera ljusinsläpp och temperatur i valfritt rum. Utöver sina praktiska fördelar ger fönstermarkiser även en estetisk dimension till fasaden, förbättrar hemmets utseende och ger en möjlighet att anpassa stilen efter personlig smak. Våra fönstermarkiser är enkla att manövrera och kan enkelt fällas in när de inte används.

Terrassmarkis | ByggmaxTerrassmarkis | Byggmax

Terrassmarkis

Terrassmarkiser är den ultimata förlängningen av ditt utomhusutrymme vare sig det är en terrass eller en uteplats. En terrassmarkis hjälper till att skapa en sval och skön oas där du kan njuta av sommarens varma dagar utan att vara övergiven till solens intensiva och starka ljusstrålar. Genom att ha en terrassmarkis ser du till att du skyddar dig från skadliga UV-strålar och skapar en trygg och säker miljö för avkoppling och samvaro. Genom att manövrera markisen kan du enkelt anpassa hur mycket skugga och ljusinsläpp som du önskar.

Vertikalmarkis

En vertikalmarkis är en variant av den traditionella fönstermarkisen. Vertikalmarkisen löper längs utsidan av ditt fönster i styrskenor och är försedd med en screenväv. Väven ger möjlighet att behålla utsikten samtidigt som den stänger ute de starka strålarna. En vertikal markis ger ett effektivt solskydd och passar att användas som insynsskydd. Du behöver alltså varken bländas eller förlora din utsikt, smart va?

Sidomarkis

Om du vill ha en praktisk och flexibel lösning för att skapa avskildhet och skydd så är en sidomarkis ett perfekt alternativ för uteplatsen eller terrassen. Sidomarkiser är som namnet antyder monterade på sidan av en uteplats och kan enkelt dras ut eller rullas in efter önskemål. Sidomarkiser är en praktisk lösning för att skydda mot vind, insyn och en lågt liggande sol.

Våra sidomarkiser stänger ut närmre 100% av solstrålarnas värme och är gjorda av smuts- och vattenavvisande väv, de har även en automatisk fjäder vid indragning.

Sidomarkis | ByggmaxSidomarkis | Byggmax