Inspiration och tips från vår trädgårdsguide

Maxa ditt trädgårdsfix och hämta inspiration från vår trädgårsguide.

Maxa trädgårdsfixet och hämta inspiration från vår trädgårsguide. Hos oss på Byggmax hittar du ett brett trädgårdssortiment med det mesta du kan tänkas behöva till din trädgård. Inför ditt trädgårdsprojekt kan du även hämta inspiration från våra steg-för-steg guider som kan hjälpa dig med allt från plantering till hur du bygger en altan.

Växter & odling för trädgården

Förhöj trivseln i trädgården med vackra blommor och trädgårdsväxter. Vi har något för alla trädgårdar, vare sig du önskar en stor rabbatt, maffiga prydnadsbuskar och ett stort trädgårdsland eller om du nöjer dig med en stilren häck och blommor i snygga krukor. I vårt sortiment finns allt från vackra blommor till gröna utomhusväxter som häckar och olika sorters buskar.

Hos oss på Byggmax hittar du inte bara trädgårdsväxter redo för plantering utan vi har även fröer som du på egen hand kan förodla för att sedan plantera ut i din trädgård. Kanske du längtar efter en härlig köksträdgård eller en rabatt med dina favoritblommor. Vi har allt du behöver, allt från rätt jord till trädgårdsredskapen du behöver för att lyckas med ditt odlingsprojekt. Är du nybörjare inom odling? Ingen fara, läs mer i våra guider Odla & så och Så gräsmatta för matnyttiga tips innan du börjar.

Vilken jord till vad?

Hos oss på Byggmax hittar du ett brett sortiment av jord till din plantering. Men det kan vara svårt att veta vilken jord man ska använda till vad om man inte är en trädgårdsexpert. På vår sida Vilken jord till vad hittar du massor med bra tips och en guide till vad just du behöver till din odling. 

Planteringsjord har många användningsområden. Du kan använda jorden i trädgården, balkongen och i växthuset. Med bra jord ger du dina växter och grönsaker optimala förutsättningar att växa sig fina. Varför inte köpa jord av hög kvalitet och odla i pallkrage , en lösning som passar både små och stora hem.

Vilken jord till vad? | ByggmaxVilken jord till vad? | Byggmax
 1. P-jord 50L Hasselfors
  50 liter
  Produktbild
  Pris från
  119   kr /st
 2. Så/Kaktusjord 8L Krav Weibulls
  Produktbild
  Pris från
  39 95 kr /st


Skötsel av trädgård

När växterna är på plats i din trädgård är det bra att vara utrustad för att lyckas med en optimal trädgårdsskötsel, så som ordentliga trädgårdsmaskiner, trädgårdsredskap och bekämpningsmedel. Men din trädgård behöver även vatten på varma dagar och när regnet lyst med sin frånvaro. Vi har redskapen för en enkel bevattning av trädgården. Hur smidigt låter det till exempel inte med automatisk bevattning? Vi har även en guide för hur du enkelt installerar bevattningssystem.

För att hålla din trädgård fin och att den ska vara enkel att utnyttja är gräsklippning en viktig del av trädgårdsskötseln. Hos oss på Byggmax kan du välja mellan många olika gräsklippare men det är nog svårt att ha missat robotgräsklipparens populäritet under de senaste åren. Tycker du det är svårt att veta vilken robotgräsklippare du ska välja? Ta då gärna del av våra tips för att hitta den bästa robotgräsklipparen.

Hos oss på Byggmax hittar du annat smått och gott som kan vara bra för att ta hand om din trädgård, exempelvis hur du lyckas med komposten eller hur du på bästa sätt binder upp träd och buskar.

 1. Häcksax Black & Decker
  Häcksax Black & Decker
  898   kr /st
 2. Skottkärra Hörby Bruk Ekeby 90G
  Skottkärra Hörby Bruk Ekeby 90G
  Pris från
  979   kr /st
 3. Ogräsduk Svart
  Ogräsduk Svart
  Pris från
  94 95 kr /st


Byggprojekt i trädgården

Byggprojekt i trädgården | ByggmaxByggprojekt i trädgården | Byggmax

Det är inte bara grönska som behövs för en trivsam utemiljö utan det är viktigt att ha en plats där man kan sitta ner och njuta en stund. Kanske du önskar en altan eller inglasat uterum i samband med huset eller en plats i trädgården där marksten gör basen till en fin uteplats. Blir marksten ditt val har vi inte bara ett brett sortiment av olika stenar, vi har även en steg-för-steg guide kring hur du lägger marksten.

När det kommer till att bygga altan är det ett lite större projekt att både förbereda och bygga. Men med vår hjälp hoppas vi att det ska gå lite smidigare. Vi har virket som du behöver men även flera guider kring hur du lägger trall, bygger altan och bygger altanräcke.

I vårt sortiment av uterum finns allt från uterumspartier till kompletta uterumspaket, alla utrustade för att du ska kunna  njuta av trädgården i alla väder och årets alla säsonger. Vi har även en guide för hur du monterar uterumspartier, en bra hjälp om du vill sköta monteringen själv men är osäker på hur du ska gå tillväga. Vi har såklart även växthus, ett stort växthus kan få rum med både dina odlingar och en mysig fikaplats. Bara fantasin sätter gränser.

Sist men inte minst har vi poolen, även det ett något större byggprojekt i trädgården men som kan ge mycket glädje under lång tid. I vårt sortiment hittar du pooler i alla storlekar, både pool för ovan mark och de som behöver grävas ner. Läs gärna mer i vår guide för tips kring hur du bygger pool

Alla våra gör det själv-guider för utemiljö hittar du här. 

Inreda uteplats

Grillning hör sommaren till och det är en självklar del av uteplatsen både vid hus och sommarstuga. Hos oss på Byggmax kan du välja mellan grillar i olika prisklasser och modeller. Är du osäker på vilken grill du ska välja kan vi kanske hjälpa dig med vår guide hur du väljer bästa grillen. Är du i planerna att bygga utekök? Vi har det du behöver för att göra den både praktisk och stilren, följ gärna vår guide för att få steg-för-steg i hur du bygger ett utekök.

I sortimentet finns även eldstäder, rökar och utekök, möjligheterna är oändliga när du ska hitta något som passar dina behov bäst. En eldstad är både mysig och värmande, en perfekt kombo. Vi har även infravärmare om du är ute efter en trygg värmekälla, då kan uterummet användas långt in på hösten.

Ingen uteplats eller uterum är komplett utan inredning och sista piffet, sköna utemöbler, snygga blomkrukor och effektfull utebelysning sätter pricken över i på helheten i trädgården. Ta gärna hjälp av våra guider installera trädgårdsbelysning och installera decklights för tips kring vad du bör tänka på för att på ett säkert sätt installera belysning utomhus.