6 tips för att bygga uterum

Våra bästa tips för dig som ska bygga ett uterum!

Vill du kunna njuta av trädgården i alla väder är ett uterum svaret! Köp ett komplett uterum och välj själv om du vill ha ett för sommaren eller årets alla säsongen. Vi har både obehandlade och grundmålade modeller.  

Vi har olika lösningar för ditt uterum

När du ska välja ditt kommande uterum så finns det flera olika varianter att välja på och många saker att ta ställning till. Här ser du ett utbud av de uterum Byggmax säljer. Hittar du inte det du söker kan vi hjälpa dig vidare för att se fler alternativ Skånska byggvaror.

Byggmax tips för dig som ska bygga ett uterum 

1. Låt behoven styra planeringen

Innan du påbörjar uterumsdrömmer var noga me datt tänka igen vilka behov du och din familj har. Hur stor del av året är det tänk att ni ska använda uterummet? Ska det vara en integrerad del av huset, eller ett rum för att förlänga sommaren? Vad är tanken att rummet ska användas till? matplats, extra rum eller som en växthus? Möjligheterna är oändliga så se till att planera ditt rum noggrant.

2. Rätt rum på rätt plats

Tänk på att placera uterummet i förhållande till den befintliga huskroppen. Vill du kunna ta en fika eller ställa till goda middagar i ditt uterum, är det smidigt om det ligger i anslutning till köket. Det vanligaste är att våra kunder vill ha sitt uterum nära köket eller vardagsrummet. Vad passar dig?

3. Undvik det vanligaste misstaget - att bygga för litet

Du ställer in bord, stolar och allt annat som du vill ha i ditt nya fina uterum. En soffplats vore väl mysigt? Så klart! Helt plötsligt är det väldigt trångt om utrymme. Ta till några extra kvadratmeter, det kommer du inte att ångra. Innan du bestämmer dig för hur stort du vill ha ditt uterum, provmät gärna sittgrupper och annat möblemang. Då får du en uppfattning om vilka ytor som faktiskt krävs för att rummet ska kännas luftigt och behagligt, även efter möbleringen!

4. Välj rätt väderstreck

Har du koll på väderstrecken? Söder och väster ger mycket ljus, medan norr och öst ger ett mer mjukt, behagligt ljus. För dig som vill ha ditt uterum i söderläge vill vi uppmärksamma dig om att det kan bli mycket varmt. Därför är det bra att ha ett tak med bra isolervärde i åtanke. Ett annat bra tips vid uterum i söderläge är att välja flera skjutpartier, så att du kan vädra ut riktigt ordentligt!

5. Matcha husets karaktär

För ett enhetligt uttryck, ta hänsyn till hur ditt befintliga hus ser ut. Slutresultatet blir ofta bäst om uterummet smälter in i liknande stil. ”Lika barn, leka bäst” gäller även när det kommer till uterum!

6. Skapa en sittplats utanför uterummet

Under sommaren kan det lätt bli väldigt varmt att sitta i uterummet. Då är det trevligt att ha tillgång till en yta i anslutning till ditt uterum – varför inte bygga ett snyggt trädäck, eller en stensatt uteplats?

Inspireras av våra guider & steg-för-steg