Vilken sandlåda ska jag välja? | ByggmaxVilken sandlåda ska jag välja? | Byggmax

Vilken sandlåda ska jag välja?

Förgyll trädgården med en sandlåda! Här går vi igenom våra bästa tips inför ditt köp. 

Sandlådan är en favorit bland många barn, särskilt i åldrarna mellan 1-5 år. I sandlådan kan barnen spendera många timmar av fantasifull lek - bygga sandkakor och slott, laga mat, ja alla sorters lekar man kan tänka sig är möjliga!

Genom att leka i sandlådan så övar barn på sin finmotorik, kreativitet och sitt känslosinne. Det går lika bra att leka ensam eller tillsammans med kompisar. En sandlåda blir komplett med lekredskap i form av hinkar, spadar, silar och andra roliga sandformar.

Vilken sandlåda ska jag välja? | ByggmaxVilken sandlåda ska jag välja? | Byggmax
Sandlåda | ByggmaxSandlåda | Byggmax

Hur stor sandlåda du ska köpa?

Sandlådor finns i olika storlekar, former och material. Hos oss hittar du många olika sandlådor, allt från stora till små, fyrkantiga och sexkantiga. När du ska välja en sandlåda ska du utgå efter vad som passar barnens behov och din trädgård. Hur många barn vill du ska kunna leka samtidigt och vad passar in i din trädgård?

I vårt sortiment hittar du sandlådor i trä och underhållsfria kompositmaterial. Om du väljer en sandlåda i obehandlat trä är det bra om du behandlar träet innan användning, då kommer sandlådan hålla längre. 

Hur mycket sand till sandlådan?

Hur mycket sand som behövs skiljer sig från sandlåda till sandlåda, läs på produktbeskrivningen eller i monteringsbroschyren för att få veta exakt sandåtgång på just din. I vissa av våra sandlådepaket ingår både sand och lektillbehör, annars går det utmärkt att köpa till sanden separat.

Det kan även vara bra att fylla på din sandlåda med sandlådesand då och då eftersom den tenderar att försvinna/hamna utanför med tiden.

Sandlåda med lock | ByggmaxSandlåda med lock | Byggmax

Att tänka på när man köper en sandlåda

När sandlådan inte används är det viktigt att täcka den för att hålla regn och djur borta. Vissa sandlådor har inbyggda eller tillhörande lock, annars är det bra att köpa till ett sandlådeskydd eller sandlådenät. Genom att täcka sandlådan när den inte används så håller sig den och leksakerna finare över tid. Dessutom behöver du inte byta ut sanden lika ofta då den håller sig fräsch. 

Vi erbjuder sandlådor med och utan lock. Du hittar även sandlådor med lock som kan fällas upp och bli till bekväma sittplatser. Smart va?