Braskamin Zaragoza

455x510x1100
ART.NR: 6713102
Braskamin Zaragoza för vedeldning, särskilt utformad för att passa in snyggt i ett hörn.
Läs mer
st
Saldo i butik Välj butik
Denna produkt kan endast köpas online
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
Sök efter postnummer
Hjälp med installation?
Vi erbjuder hjälp till fast pris Läs mer

Braskamin Zaragoza

Braskamin Zaragoza för vedeldning, särskilt utformad för att passa in snyggt i ett hörn. Ytterhölje av grå stålplåt av högsta kvalitet och brännjärn i eldstaden av gjutjärn, dessutom med utbytbara delar i förbränningskammaren för ökad livslängd. Täljstenstopp och värmelagrande sten finns som tillval.
Observera att braskaminen ska anslutas till rökkanal dimensionerad för rökgastemperatur med max. 350° C.

Sprid värmen bättre med hjälp av en effektiv tystgående fläkt från Ecofan. Finns i olika modeller beroende på rumsstorleken. Drivs av värmen, ingen elanslutning behövs.
• Ecofan 810 för rum upp till cirka 30-35 kvadratmeter.
• Ecofan 812 passar för större rum och kan cirkulera 250 m3/timme, vilket är ca 50 procent mer luft än ovanstående modell 810.


Specifikationer

Höjd: 997 mm
Bredd: 510 mm
Djup: 455 mm
Material: Stål
Effekt: 5 kW
Verkningsgrad: 81 procent
Konvektion: Ja
Anslutning: Toppanslutning
Rökrörsanslutning (mm): 150 mm
Avstånd till brännbart: Sida 150 mm, baksida 150 mm
Användning: Uppvärmning och trivseleldning i bostaden
Övrigt: Förberedd för extern tilluft ø 100 mm bakåt
Certifikat: EN 13240
Läs mer
Leverantörens artikelnummer 1065
Varumärke Kaminexperten

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Med en kamin kan du göra ett rum till en central samlingsplats med en härlig eldstad som sprakar en kall kväll. Dessutom innebär en kamin ett kostnadseffektivt tillskott till uppvärmningen som även fungerar vid strömavbrott. Förutsättningarna skiljer sig mellan olika hus, men lösningarna är många. Ta reda på vad som gäller för ditt hus och välj sedan en passande kamin i vårt stora sortiment.
  • Öppna spisar är vanliga i Sverige men används idag främst för mysfaktorns skull då verkningsgraden är så låg. Det går dock att på ett relativt enkelt och kostnadseffektivt sätt konvertera den öppna spisen till en högpresterande eldstad. Eftersom både rökkanal och eldstad till att lagra värmeenergin redan finns, är de största och svåraste momenten är redan avklarade.