Byggskiva ECO Recoma

11x298x1250 mm
ART.NR: 10180
En Recoma ecoskiva är en mångsidig hobbyskiva tillverkad av återvunnet material. Dess egenskaper liknar de hos traditionella träskivor såsom plywood och OSB, men med en betydligt lägre klimatpåverkan.
Läs mer
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Byggskiva ECO Recoma

En Recoma ecoskiva är en mångsidig hobbyskiva tillverkad av återvunnet material. Dess egenskaper liknar de hos traditionella träskivor såsom plywood och OSB, men med en betydligt lägre klimatpåverkan.

Stark

Byggskivan är konstruerad för att klara över 65 kg per 4,5 mm skruv vid en tjocklek på 12 mm. Detta möjliggör enkel montering av möbler utan behovet av att leta efter balkar eller använda specialfästen.

Cirkulär

Tillverkad av 100 % återvunnet material och är 100 % återvinningsbar om och om igen.

Isolerande

RECOMA Byggskivor erbjuder överlägsen termisk och akustisk isolering jämfört med andra byggskivor. Ljud absorberas effektivt och värme reflekteras tillbaka in i rummet, vilket ger en bekväm miljö.

Hållbar

Med 85-90 % lägre koldioxidutsläpp än alternativ är RECOMA Byggskivor ett miljövänligt val. Dess låga VOC-halt och frånvaro av tillsatser gör den till ett säkert och hållbart alternativ.

Enkelt

Installation av RECOMA Byggskivor kräver inga specialverktyg eller kunskaper. Samma verktyg, infästningar och installationsmetoder som för traditionella trä- eller gipsskivor kan användas.

Stabil

RECOMA-skivor är utformade för att klara stora variationer i temperatur och fuktighet utan att förlora sina egenskaper. De behåller sina dimensioner och form även under påverkan av olika förhållanden.

Smidig

Skivorna pressas med ett ytpapper under höga temperaturer och tryck, vilket resulterar i en slät yta som kan slutbehandlas på önskat sätt.

Flexibel

RECOMA Byggskivor kan värmas upp och böjas för enkel installation i rundade hörn, bågar eller andra icke-standardiserade former. Detta ger större flexibilitet vid design och konstruktion.


Egenskaper

 • CO2-avtryck: 0,42 Kg CO2e / M2
 • Densitet: ~900 Kg / M3
 • Brandmotstånd: D - S1, D1
 • Råmaterial: 100 % Förpackningsavfall
 • Återvinningsbarhet: 100%
 • Fuktbeständighet: ≥ 0,061 N/Mm2
 • Värmekonduktivitet: < 0,154 W/(M*K)
 • Utsläpp av TVOC: <0,1 Mg / M3
 • Ånggenomsläpplighet: 705 Μ
 • Ljudisolering: > 34 DB
Läs mer
Varumärke Recoma

Inspireras av våra gör-det-själv guider

 • Öppna ytor är trevligt men ibland är det önskvärt eller till och med nödvändigt med ett extra rum i bostaden. Kanske har familjen fått tillökning, du behöver ett hemmakontor eller så har någon i familjen tagit upp intresset för fiol med mycket kvar att lära. Oavsett anledning är din lösning att bygga en ny innervägg som delar av ett större rum till två.
 • Vill du öppna upp planlösningen och skapa mer rymd i ditt hem? Då kan lösningen vara att riva en eller flera innerväggar. Det behöver inte vara så svårt men ställer lite krav på planering och förberedelser. Först gäller det att kontrollera om väggen är bärande, vilket avgör hur man ska gå vidare. När du vet det så handlar det mer om att lyckas få ihop flera utrymmen till ett, på ett snyggt sätt.