Trägolv

 Golvet sätter stilen i ett rum och ett fint trägolv sätter en speciell karaktär till rummet. Hos oss på Byggmax hittar du ett brett sortiment av trägolv för att du ska hitta en favorit!

 

Hur behandlar man trägolv?

Trä är ett levande material och därför är det viktigt att behandla golvet på rätt sätt för att det ska bevara sin skönhet och kvalité i flera år. En bra början är att titta i vår kategori som heter golvvård för att hitta de verktyg och medel du behöver för att behålla kvalitén på ditt golv.

 

Hur lägger man parkett?

Här kan du få den information du behöver för att lägga parkettgolv, inklusive instruktionsfilmer.

 

5 snabba tips från Byggmax

Är du i renoveringstagen? Då är ett nytt golv en briljant idé. Här följer fem fiffiga tips till dig som planerar att lägga golv.

  • Mät noga upp rummet så att du köper tillräckligt mycket golv. Det gäller att golvet räcker till hela rummet.
  • Förvara golvet inomhus i minst 18 grader i två till tre dagar innan du ska lägga det. Då anpassas ditt nya golv till inomhustemperaturen inför läggningen.
  • Underlag som suger fukt, till exempel nålfilt eller heltäckningsmatta tar du bort innan du lägger nytt golv. Skrapa även bort alla limrester.
  • Se till att underlaget där du ska lägga golvet är torrt och friskt. Kom också ihåg att dammsuga och städa underlaget noggrant.
  • Är underlaget gjutet måste du spärra mot fuktvandring med åldersbeständig plast. Det gäller även om du ska ha golvvärme.

Behöver du mer tips? Ta hjälp av en hantverkare, vi hjälper dig med offerten!

 

Produkt 1-25 av 257

  1. Pris från
    129   kr /m2
    2-10 d

Produkt 1-25 av 257