Hörnskydd

Självhäftande, 2,5 m
ART.NR: 20805
HSTP 40 är ett hörnskydd för väggar inomhus av kartongklädd gips. Det är tillverkat av miljövänlig och återvinningsbar plast och är försett med självhäftande tejp för ett snabbt och enkelt montage helt utan behov av verktyg.
Läs mer
st
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
Sök efter postnummer

Hörnskydd

HSTP 40 är ett hörnskydd för väggar inomhus av kartongklädd gips. Det är tillverkat av miljövänlig och återvinningsbar ABS-plast och är försett med självhäftande tejp för ett snabbt och enkelt montage helt utan behov av verktyg. HSTP 40 bör inte användas på komposit-, fibergips-, eller cementbaserade skivor eller på ytor som är färdigmålade eller tapetserade.

Vid längdanpassning klipps hörnskyddet enkelt med en vanlig sax till skillnad mot liknande produkter på marknaden. För att hörnskyddet skall fästa bra är det viktigt att ytorna, mot vilka hörnskyddet skall fästas, är torra och dammfria. Förutom sin skyddande funktion ger HSTP 40 en skarp kant att spackla emot. Detta gör att det lämpar sig mycket väl till alla typer utåtgående hörn så som t.ex. smygar och inklädnader. HSTP 40 gör det enkelt att lyckas med den efterföljande spacklingen.

- Skydd för utvändiga hörn inomhus.
- Underlättar spacklingen samt ger ett skydd mot slag och stötar.
- Förberett med självhäftande tejp för snabbt och enkelt montage.
- Tillverkad i ABS-plast. Enkel att klippa till rätt längd.

Montage

1. Hörnskyddet klipps enkelt till rätt längd med en vanlig sax.
2. Ta bort allt tejpskydd på hörnskyddet före montaget. Temperaturen vid montage får inte understiga 10° C.
3. Montera hörnskyddet genom att rikta in ena änden symmetriskt över hörnet där montaget skall påbörjas. Pressa vid startpositionen med ena handen samtidigt som den andra handen håller ut resterande del av hörnskyddet längs med hörnet. Pressa därefter succesivt resterande del av hörnskyddet från startänden till slutänden.
4. Om hörnskyddet behöver tas bort finns det risk att tejpen, som är mycket stark, drar med sig delar av underlaget. I dessa fall måste hörnskyddet kasseras och ersätts med ett nytt.
5. Nu är hörnet färdigt för att spacklas! Använd en skarv/remsspackel eller motsvarande.

Om hörnet där skyddet skall monteras inte är helt rakt kan det ibland vara enklare att först avlägsna en av de två skyddstejperna, pressa skyddet på plats, och sedan dra bort den andra skyddstejpen samtidigt som skyddet pressas mot hörnet.
Läs mer
Leverantörens artikelnummer CG250

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Våga vägra öppen planlösning och skapa nya rum med en rejäl innervägg. Men innan du slår dig ner i ditt splitternya bibliotek eller stänger in ungarna i lekrummet finns en hel del byggnadstekniska omständigheter att ta hänsyn till när du ska bygga innervägg.
  • Om du ska bygga nytt eller renovera hemma är gips ett utmärkt val. Det är ett oorganiskt, tungt och stumt material som har goda egenskaper avseende mögel, ljudreduktion, brandspridning och rörelsebeständighet. I vår guide visar vi våra bästa knep som du kan använda vid montage samt vad du ska tänka på när du ska välja vilken typ av gipsskiva du ska använda.
  • Öppna ytor är trevligt men ibland är det önskvärt eller till och med nödvändigt med ett extra rum i bostaden. Kanske har familjen fått tillökning, du behöver ett hemmakontor eller så har någon i familjen tagit upp intresset för fiol med mycket kvar att lära. Oavsett anledning är din lösning att bygga en ny innervägg som delar av ett större rum till två.
  • Idag är gipsskivan det populäraste ytskiktet på en innervägg då den är brandtålig, ljudisolerande, billig och enkel att montera. Gips började användas i stor utsträckning på 60-talet och började sakta men säkert ersätta spånskivor och board. I den här guiden ska vi visa hur du kan förnya ditt ytskikt med gipsskivor och hur du enkelt reparerar skador.