Downlight

Hos oss på Byggmax hittar du downlights som på ett snyggt och modernt sätt ger ett perfekt och inbjudande ljus i hemmets alla rum. Med en downlight kan du få såväl praktiskt arbetsljus som ljus för att skapa en mysig känsla i hemmet. I vårt sortiment finns downlights i olika färger och utföranden från kända varumärket som Markslöjd och Malmbergs.

Skillnad mellan spotlights och downlights?

Det är egentligen ingen jättestor skillnad mellan spotlights och downlights. Den stora skillnaden är att en spotlights ger ett fokuserat ljus och en downlight ger ett mycket mera spritt ljus. Ofta används downlights i badrum då man ofta vill ha ett spritt ljus i den typ av rum. Downlights i kök är också vanligt, då du även vill ha ett spritt ljus i köket.

Vilka led downlights ska jag välja?

Att välja downlights kan vara svårt, många av dem ser väldigt lika ut. Därför är det extra viktigt att se över vilka egenskaper de downlights du tänkt köpa har. Önskar du downlights med led? Ska det vara varmt eller kallt ljus? De är viktigt att tänka på att de finns olika typer av färgtemperaturer, och då kan ljuset uppfattas som mer gult alternativt vitt beroende på vilken färgtemperatur downlightsen har.

Bra att tänka på vid installation

Vid installation är det viktigt att tänka på att alla rum är olika stora och ljuset i rummet kommer in från olika källor. Vid installation av downlights är det viktigt att de inte hamnar allt för rätt. En bra grundregel är att montera dem med 1-1,5 meters avstånd. Dock är det viktigt att tänka på att de även kommer ljus från fönstret och att de är något du bör ta hänsyn till när du bestämmer avståndet mellan downlightsen.

Köp downlights hos Byggmax

Kom in i din närmaste Byggmax-Butik eller online för att se hela vårt sortiment av vanliga downlights och downlights i led.

Läs mer
Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.