Klinker Glamstone Grey 75x75

ART.NR: 062157
En grå och glaserad Terrazzo-inspirerad Porcellanato-klinker på 75x75 cm med slät, matt yta. Klinkern är mycket slitstark och kan användas både inomhus och utomhus.
Läs mer
paket
stock
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Klinker Glamstone Grey 75x75

En grå och glaserad Terrazzoinspirerad Porcellanato-klinker på 75x75 cm med slät, matt yta. Med sitt stenmönster och lätt strukturerade yta ger Glamstone Grey intryck av den populära Terrazzo-stenen. Terrazzo består av krossad sten och cement och finns i en mängd färger och utföranden. Både äkta Terrazzo och klinker som efterliknar Terrazzo är vanliga och omtyckta inslag i offentliga miljöer och hushåll. Glamstone Grey är mycket slitstark och kan användas på vägg och golv både inomhus och utomhus. Klinkern är rektifierad (kantskuren) för att varje platta ska vara exakt lika stora och kunna läggas med hög precision och smala fogar.

Rektifierat klinker

Ett rektifierat klinker kan även kallas för laserskuren klinker och innebär att plattan är mer måttexakt än vad vanliga klinkerplattor är. Rektifierade klinkerplattor kan med fördel monteras med väldigt smala fogar.

Glaserat klinker

Glaserade klinkerplattor har mer variation i sitt färgomfång och struktur än vad oglaserade klinkerplattor har.

Porcellanato/granitkeramik

Granitkeramik, eller Gres Porcellanato som är den italienska benämningen, bränns i temperaturer mellan 1000–1600 grader och har därför ett väldigt lågt vattenupptag. På grund av det hårda materialet har Porcellanato-plattorna många goda egenskaper såsom hög hållfasthet, reptålighet och kemikaliebeständighet.

Storformatsklinker

Klinker med plattor större än 60x60 cm kallas ofta för storformatsklinker. Denna typ av klinker används mer och mer i badrum, hallar, kök och vardagsrum. Storformatsklinker ger ett elegant och exklusivt intryck, med få fogar på stora ytor. Storformatsplattor är dessutom ofta lätta att rengöra då det finns få fogar som kan samla damm och smuts.

Underhåll

Använd vanligt golv- eller klinkerrengöringsmedel vid rengöring.

Funktioner:
 • Matt och slät yta
 • Rektangulär, 74,4x74,4 cm
 • Frostsäker
 • Glaserad
 • Vattenabsorption <0,5%
 • Gres Porcellanato/granitkeramik
Användningsområde:
 • Klinker för inomhusbruk och utomhusbruk
 • Klinker för vägg och golv
Obs! Ta alltid med spill i din mängdberäkning. Vi rekommenderar att minst 10 % i spill räknas med vid beställning av kakel och klinker.
Läs mer
Varumärke Right Price Tiles

Inspireras av våra gör-det-själv guider

 • Väggkakel är vanligast i badrum och kök men du kan även göra tvättstugan snygg med ett väggkakel. Kakel är ett slitstarkt och lättstädat material som kräver minimalt underhåll, det håller sig snyggt år efter år. Du kan skapa en kaklad vägg med färger och former precis som du önskar, eftersom det finns kakel med olika färger och mönster. I denna guide visar vi hur du kan sätta kakel själv!
 • Flytspackling är ofta ett mycket bra alternativ för att skapa jämna och släta underlag inför efterföljande ytmaterial. Det är även en bra metod för att skapa fall mot en eller flera golvbrunnar i ett våtrum. Om du till exempel ska lägga klinkers, kan du behöva öka stabiliteten – det kan du göra genom att förstärka flytspackel med armering.
 • Något som sätter prägel på rummet men som man kanske inte alltid tänker på är golvet. Ett snyggt och välbehandlat golv är inte bara skönt för våra fötter att gå på utan även en fröjd för ögat. För att få ett sprakande golv behöver du inte heller köpa nytt, vilket gammalt golv som helst kan få ett nytt och fräscht utseende genom en ordentlig ytbehandling.
 • Det finns nästan lika många metoder för att underhålla ett golv som antal varianter av golvbeläggningar. Med dagens effektiva produkter som både vårdar, återställer och skyddar går arbetet snabbt och du får återuppleva den nylagda känslan igen. I denna guide kommer vi att visa hur det regelbundna underhållet för olika golvtyper ska genomföras men även hur mindre skador kan åtgärdas.
 • Fogningen av kakel- och klinkerplattor är pricken över i:et och är avgörande för helhetsintrycket av dina plattor. Därför är det bra att redan du väljer ut dina plattor även fundera över fogarna. Förutom alla färger det finns att välja på kan du även sätta plattorna med olika avstånd, vilket ger fogbredden och avgör hur framträdande fogen ska vara. Här är guiden som visar hur fogar kakel och klinker på bästa sätt.