Klinker Grafit

ART.NR: 06270
Klinker Grafit 59,8x59,8 mm är en klinkerplatta i modern storlek anpassad för både inomhus- och utomhusbruk för såväl golv/mark som vägg.
Läs mer
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Klinker Grafit

Klinker Grafit 59,8x59,8 mm är en robust och elegant rektangulär klinkerplatta med slittålighetsklass 3 (se nedan för slittålighetsklasser). Detta klinker säljs med 3 plattor per paket. Klinkerplattor består av en bränd keramisk platta av lera. Den största skillnaden mellan klinker och kakel är att tätheten är avsevärt högre i klinkerplattan jämfört med kakelplattan. Det gör att klinkerplattan har bättre hållfasthetsegenskaper samt större beständighet mot olika påverkningar som avnötning, frost, kemikalier etc.

Tänk på att kontrollera batchnummret på paketen i butiken eftersom färgnyanser mellan olika batcher kan komma att skilja sig åt. Försök välja paket från samma batch om det finns behov av likartade bränningsmönster och färgnyanser.

Klinkerplattor går att använda på både väggar och golv men detsamma gäller inte kakel. När du beräknar åtgången för din renovering är det bra att addera 10% på åtgången för att vara säker på att inköpet räcker till ditt projekt.

Slittålighetsklass
Klinker Grafit 59,8x59,8 mm klassas med slittålighetsklass 3. Slittålighet mäts i en skala mellan 2 - 5. Klassen visar glasyrens hårdhet och hur väl den klarar nötning över tid. Det är i glasyren som ofta mönstret/färgen ligger, och därför är det viktigt att välja en platta som är anpassad för rätt miljö. Här nedan följer en redovisning om varje klass:

Klass 2 - klinkerplattan är rekommenderad för inomhusbruk med lågt slitage exempelvis i badrum och toalett.

Klass 3 - Klinkerplattan är rekommenderad för bruk med medium slitage, exempelvis i badrum, kök, vardagsrum, hall och terrass.

Klass 4 - Klinkerplattan är rekommenderad att tåla högt slitage som exempel publika utrymmen som kontor, konferensrum etc.

Klass 5 - Klinkerplattan är rekommenderad att tåla mycket högt slitage och kan användas i butiker och andra platser där hög trafik förekommer.

Full body - Klinkerplattan kan slitas ner nästan helt igenom och ändå behålla mönster och kulör.

Halkdämpningsklass
Halkdämpningsklass mäts i en skala mellan R9-R13 där ett högre R-tal betyder högre halkdämpning. Detta klinker har halkdämpningsklass R10, vilket betyder att det har en medelresistans mot halka och därmed kan vara halt vid höga mängder av direktexponerad väta. Klinkerplattorna är högst dugliga för såväl inomhus- som utomhusbruk i miljöer som utsätts för fukt, regn och/eller vatten.
Läs mer

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Något som sätter prägel på rummet men som man kanske inte alltid tänker på är golvet. Ett snyggt och välbehandlat golv är inte bara skönt för våra fötter att gå på utan även en fröjd för ögat. För att få ett sprakande golv behöver du inte heller köpa nytt, vilket gammalt golv som helst kan få ett nytt och fräscht utseende genom en ordentlig ytbehandling.
  • Det finns nästan lika många metoder för att underhålla ett golv som antal varianter av golvbeläggningar. Med dagens effektiva produkter som både vårdar, återställer och skyddar går arbetet snabbt och du får återuppleva den nylagda känslan igen. I denna guide kommer vi att visa hur det regelbundna underhållet för olika golvtyper ska genomföras men även hur mindre skador kan åtgärdas.