Panellack Halvmatt Färglös Midun

Finns i flera storlekar
ART.NR: 186070
Halvmatt vattenburet och pigmentlöst lack som lämpar sig för lackering av trä inomhus såsom tak, väggar och snickerier.
Läs mer
Volym:
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Panellack Halvmatt Färglös Midun

Midun Halvmatt Panellack är ett färglöst vattenbaserat lack som lämpar sig för lackering av trä inomhus såsom tak, väggar och snickerier. Lacken lämpar sig inte på tidigare oljade eller vaxade träytor eller på möbler.

Lacka trä inomhus

Inför lackering

Börja alltid med att läsa igenom bruksanvisningen på burken. Rumstemperaturen är också viktig för ett bra slutresultatet. För Midun Panellack gäller minst 8 °C. Vid höga krav på ytfinish kan ytan först vätas med vatten. När ytan torkat slipas fiberresningen ner i fiberriktningen med slippapper 180-240 och dammas sedan av. Tidigare lackade ytor slipas med slippapper 180-240 och dammas sedan av.

Applicering

Applicera lacken jämnt och flödigt samt släta ut den samtidigt som du applicerar. Använd en helsyntetisk pensel av hög kvalitet eller en lackfärgsroller. För bästa resultat bör du lacka två gånger.

Efter applicering

Torka av penslar och verktyg noga före rengöring i vatten. Förslut burken efter användning.

Hälsa och miljö

  • Produkten får inte hällas ner i avloppet då det försvårar reningsprocessen i reningsverket.
  • Lämna överbliven lack, tomburkar och lösningsmedel till miljöstationen/återvinningen i din kommun.

Se även information i Säkerhetsdatabladet.Midun - Ett smartare val

Midun är det smarta valet när du behöver kvalitetsprodukter till ett riktigt bra pris. Varumärket grundades 2013 och har sedan dess fokuserat på att leverera produkter av nordisk kvalitet. I sortimentet hittar du bland annat prisvinnande väggfärg, spackel, trallolja, fönsterfärg, penslar, rödfärg, akrylatfärg och takfärg.

Är du ute efter budgetalternativ så ska du spana in Midun Basic som är anpassade för enklare projekt där du inte vill betala dyra pengar i onödan. Miduns produkter är utvecklade för det nordiska klimatets alla skiftningar och är Byggmax egna varumärke, därför hittar du bara produkter från Midun hos oss.
Läs mer
Skyddsangivelser
EUH208
Kan orsaka en allergisk reaktion.
Varumärke Midun

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Det är viktigt att inspektera fönstren noga för att veta vilka åtgärder som ska tas. Mindre rötskador kan enkelt gröpas ur och fyllas i igen men det blir svårare när större ytor, speciellt de som är strukturerade är skadade. Då behövs en större del av fönstret sågas ut och en matchande ersättningsbit tillverkas till samma form och limmas dit.
  • Innan du kan börja med själva målningen måste du också veta med vilka verktyg du ska applicera färgen med. Valet av pensel, tillsammans med förarbetet har en stor betydelse på resultatet då penslar av olika kvalitet sprider ut färgen och fördelar den olika bra. En bra pensel är en god investering för att få ett bra resultat och kan användas till andra måleriprojekt om du tvättar den noga. Både storleken och formen på penseln ska anpassas till det som ska målas. Välj till exempel en rund pensel för svåråtkomliga ytor och en flatare pensel till större släta ytor. Leta efter penslar av natur- eller blandborst och kombinera detta med en lackroller för att kunna täcka stora ytor.