Parkettgolv Ek 3-stav Mattlackad 207 mm

Klickgolv Barclick, mattlackad, 14x207x2200 mm, 3,18 m2/pkt, Barlinek
ART.NR: 13453
Prisvärt parkettgolv i ljus och varm ek med en slitstark mattlackad yta. Golvet är ett klickgolv och läggs snabbt och lätt genom ett smidigt klicksystem. Golvet har en varierande ådring med ett levande utseende och naturliga, livliga färgnyanser. Olika längder av stavar, sunda och spacklade kvistar får förekomma.
Läs mer
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Parkettgolv Ek 3-stav Mattlackad 207 mm

Prisvärt parkettgolv i ljus och varm ek med en slitstark mattlackad yta. Golvet är ett klickgolv och läggs snabbt och lätt genom ett smidigt klicksystem. Golvet har en varierande ådring med ett levande utseende och naturliga, livliga färgnyanser. Olika längder av stavar, sunda och spacklade kvistar får förekomma.

Detta golv ingår i Barlineks Standard-sortering. Standard är en samling 3-stavsgolv. Golven i Standard-sorteringen tillåts innehålla signifikanta färgvariationer i träet samtidigt som större lagningar får förekomma som konsekvens av sprickor eller kvistar.

Moderna klicksystem
Samtliga golv från Barlinek är utrustade med moderna låssystem för att göra läggningen av parkettgolven så smidig som möjligt. Alla golv har ett och samma klicksystem på långsidan av plankan. Denna kallas för Barclick, vilket innebär en snabb och enkel läggning av träplankorna. Golvet kan användas direkt efter att läggningen är färdig och ger starka och hållbara fogar mellan brädorna. Det går dessutom bra att montera golvet flytande, dvs. helt utan lim. Golvet kan även monteras över ett golvvärmesystem utan problem, men glöm då inte passande golvunderlag!

För detta golv är även kortsidan belagd med ett klicksystem av Barclick, vilket innebär att en golvläggningssats behövs för att underlätta monteringsprocessen och uppnå bästa möjliga resultat! Glöm heller inte andra lämpliga läggningsverktyg - exempelvis såg, kil och slagkloss.

Golvvärme
Golvvärme kan läggas under parketten, el- som vattenburen. Värmen under golvet värmer inte bara kalla fötter under vintern utan bidrar även till att sänka uppvärmningskostnaden på hela bostaden. Vänligen observera att värmesystemet skall vara utformat så att det ger en jämn värme över hela golvytan och aldrig överstiger 27°C på någon del av denna. Detta gäller även under mattor, skåp osv.

Lack och slipning
Golvet är uppbyggt av flera lager UV-härdat lack som gör parkettgolvet lättskött samt skyddar det mot smuts och repor.
Slitskiktets tjocklek: 2,5 mm.
Lackens slitstyrka: > 3000 varv (Tabertest med fallande sand)
Slipning: Slitskikten kan slipas 1-2 gånger beroende på golvets slitage och möjliga skador. Slipningen bör utföras av fackman.

Läs mer
Varumärke Barlinek

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • En oslipad pärla kan man ibland läsa i mäklarprospekt, och när det gäller riktiga trägolv kan det ligga mycket sanning i uttrycket. Har du äldre trägolv som kanske bär spår av sin historia kan det vara väl värt att slipa fram dess forna glans igen. Projektet tar sin lilla tid att genomföra och innebär att hela rummet måste tömmas, men för den händige är det inte svårt att få till ett bra resultat. I denna guide visar vi hur du kan slipa golv själv!
  • Ett klickgolv är lätt att lägga och kan förändra hela rummets känsla på en dag. Förarbetet är också minimalt då du kan lägga det direkt på befintligt underlag, oavsett om det är PVC, linoleum, klinker eller trä. Ett klickgolv kan antingen vara ett parkettgolv eller ett laminatgolv och med vår guide berättar vi vad du ska tänka på när du väljer typ av golv samt hur du lägger det på bästa sätt!
  • Något som sätter prägel på rummet men som man kanske inte alltid tänker på är golvet. Ett snyggt och välbehandlat golv är inte bara skönt för våra fötter att gå på utan även en fröjd för ögat. För att få ett sprakande golv behöver du inte heller köpa nytt, vilket gammalt golv som helst kan få ett nytt och fräscht utseende genom en ordentlig ytbehandling.
  • Idag är det mer regel än undantag att installera golvvärme i ett nytt hus. Även befintliga hus kan konverteras från de vägghängda radiatorerna till golvvärme istället. I vissa fall kan du även spara en slant på uppvärmningen, men installationen kräver som regel nya golv. Är det ändå dags att uppdatera golven kan det därför vara läge att även se över ditt värmesystem.
  • Det finns nästan lika många metoder för att underhålla ett golv som antal varianter av golvbeläggningar. Med dagens effektiva produkter som både vårdar, återställer och skyddar går arbetet snabbt och du får återuppleva den nylagda känslan igen. I denna guide kommer vi att visa hur det regelbundna underhållet för olika golvtyper ska genomföras men även hur mindre skador kan åtgärdas.