Kundtjänst

Aktuella priser och lagerstatus:

Kundservice

0771-89 00 89
  • Prisgaranti
  • Snabb leverans
  • Över 40 000 varor

Se lager och fraktkostnad

Sverigekarta

Varuinformation

Underlagsduk 116
Trebolit 116 med mineralfiberstomme (YEM 800) är en kraftig underlagsduk som är utvecklad och producerad i Sverige för det varierande nordiska klimatet. Används som underlagstäckning på träunderlag för ytskikt av plåt, betongpannor, tegelpannor, shingel, överläggsplattor, plan plåt eller ytpapp av bitumen.

Produkten är ångtät, vilket betyder att utrymmet bakom alltid måste vara ventilerat. Trebolit 116 klarar taklutning ned till 14° med dold infästning och eller med infästning genom båda lagren förutsatt att det ovanliggande takmaterialet är avsett för dessa taklutningar.

Stommen är belagd med en SBS-modifierad bitumen som gör underlagsduken mjuk och följsam vid montering och får en självläkande funktion kring infästningarna. Trebolit 116 är försedd med klisterkanter av bitumen. Ovan- och undersidan är belagd med en polypropenväv som skyddar produkten och gör den rivstark.

Godkänd enligt AMA Hus – JSC.61.
Förvara underlagspappen stående, skyddad från fukt och direkt solljus.

Montering

Som vattenavledande underlag: Trebolit 116 läggs på råspont eller skivmaterial. Tack vare sin kraftiga ytvikt på 800 gr/m2 kan Trebolit 116 monteras som en traditionell underlagspapp med spikning genom båda lagren, eller så kallad dold infästning med pappspik 20x2,8 eller 25x2,5. Dold infästning kan användas om läktning sker omgående. Infästning kan också ske med klammer i undre lagret. Använd rostfri bredtrådig klammer minst motsvarande 12,9/12 enligt AMA Hus, JS, Fig JS/1 eller med dubbla rader klammer motsvarande Rapid 140/10.
Vid taklutning <18 ska våder tvärs takfallets längsriktning skarvklistras med Trebolit Asfaltklister. Våder i takfallets lutningsriktning ska alltid skarvklistras.
Se PDF för en fullständig monteringsanvisning.

Kvalitet du kan lita på

Trebolit är branschens äldsta företag i Sverige och utvecklar produkter speciellt anpassade för det nordiska klimatet. Trebolit tillhör de ledande inom produktion och utveckling av bitumenbaserade tätskiktssystem och erbjuder kompletta system för alla taktyper. Man samverkar med etablerade takentreprenörer över hela Sverige, bl.a. genom fortlöpande utbildning i läggningsteknik och produktkännedom.
Kvalitets- och miljöcertifierade enligt ISO 9001 respektive 14001.

SNABBA FAKTA

Bredd 1 m
Leverantörens artikelnummer 6011701
Längd 25 m
Paketvikt 20 kg
Typ Underlag
Täckande yta 23 m²/rulle
Varumärke Trebolit

Gör det själv

Fler produkter i samma kategori

Endast online
Skickas inom: 3-5 vardagar
Endast online
Skickas inom: 3-5 vardagar
Pris från:
249
00
/st
Endast online
Skickas inom: 3-6 vardagar
Endast online
Skickas inom: 3-5 vardagar
Endast online
Skickas inom: 3-5 vardagar
Endast online
Skickas inom: 3-5 vardagar
Pris från:
309
00
/st
Endast online
Skickas inom: 3-6 vardagar