Gungor och gungställningar

Gungor och gungställningar från Byggmax, alltid enkelt, snabbt och med bra pris. Gungor är favoriten som aldrig går ur tiden. Här på Byggmax hittar du enkla gungor för egen upphängning, dubbelgungor, kompisgunga och gungställningar som levereras i kompletta ”gör det själv”-paket. Här hittar du produkter från bland annat Nordic Play, Plus och Hörby Bruk. Att gunga barn är något föräldrar, morföräldrar och farföräldrar gjort i generationer. Varför sluta med den traditionen nu?


Vad ska man tänka på när man köper en barngunga?

När du köper en gunga är det första du bör fundera över platsen för upphängning. Finns ett lämpligt och friskt träd på gården så är detta en bra plats. Många har dock inte det perfekta gungträdet på tomten så då behövs en gungställning. Köp en färdig gungställning på Byggmax eller virke för att bygga en egen.


En annan sak du bör fundera på, kanske tillsammans med barnen, är vilken sorts gunga ni ska sätta upp. En klassisk rund gunga av bildäck är enkelt att göra själv och är en stabil klassiker. Ni kan även välja och vraka bland andra sorts gungor till exempel en repgunga eller en klassisk gunga i trä eller plast. 


Fästa gunga i träd

Hur fäster man en gunga i ett träd? För det första måste du ha ett friskt och välmående träd med en stark gren för att gungan ska hänga säkert och inte riskera att bryta av grenen när gungan är belastad. Tänk på att ju längre ut på grenen du hänger gungan desto större är risken att grenen går av. Tänk också på att inte hänga gungan för nära trädets stam så att barnet riskerar att gunga in i trädet. Om du hittar en ordentlig och rejäl gren så kommer du inte ha några problem att hitta en bra placering.

Använd breda spännband runt trädets gren för att få en större belastningsyta på grenen och inte riskera att strypa trädets gren så att gungan kan hänga länge. 


Bygga gungställning

Hur monterar man en gungställning? Om du köper en färdig byggsats så får du självklart en tydlig guide över hur den byggs upp. Om du vill bygga en helt egen gungställning med från Byggmax så kan du följa vår kompletta steg för steg-guide bygga gungställning.

Gungställning och gungor på Byggmax

Köp din gungställning trä på Byggmax till bästa pris. Du vet väl om att vi har prisgaranti? Välkommen till Byggmax med alla dina frågor och funderingar. Vi har svaren!

Produkt 1-25 av 68

Produkt 1-25 av 68